Zapečená cuketa s mozzarelou

REKLAMA

Cuketu nakrájame na kolieska, 1-1.5cm, poukladáme na plech, potrieme olivovým olejom, v ktorom sme zmiešali roztlačený cesnak a korenie podľa chuti, dáme piecť na 200C 5min, vyberieme, posypeme syrom a dáme naspäť na 10min do zlatista.

  • 20Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • pc cuketa
  • podľa chuti cesnak
  • podľa chuti grilovacie korenie
  • olivový olej
  • pc mozzarella
REKLAMA

Postup

1. Krok

Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou ich nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ja som mala cuketu trošku väčšiu s jadierkami, tak som ich lyžicou vydlabala. Vôbec to nevadilo, domáca je predsa len najlepšia.

2. Krok

Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cesnak olej pekne prevonia. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom.

3. Krok

Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200C 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby. Mňam.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
3 months ago

Určitě vyskúšam...pre kolegyňe v práci :-)