:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c2Sy3EWL0J4buEAbSj_E/109892dbfe972231053e07d16a428b.jpeg)
Zákusok s mangovým džemom
Toto sú bezlepkové orechové rezy s pudingovo-tvarohovým krémom a skvelým apple&mango jelly. Zdravé, chutné a dobre vyzerajúce.
Ingrediencie
Korpus
- 6 ks vajce
- 40 g trstinový cukor
- 20 g vanilínový cukor
- 1⁄2 čl vanilková aróma
- 120 g Mleté vlašské orechy
- 20 g proteín netreba
- 1 čl Prášku do pečiva
Plnka
- 400 ml mlieko
- 1 balenie vanilkový puding
- 20 g vanilkový proteín
- vanilkové flavdrops alebo nahradiť sladidlom
- 200 g cream cheese nátierkové maslo
- 230 g apple mango jelly
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrami a arómou do peny. K žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame zmiešané suché ingrediencie a sneh.
Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a postriekaný kokosovým olejom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Následne ho prekrojíme na 4 rovnaké časti.
V mlieku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť. Cream cheese zmiešame s proteinom. Puding po lyžiciach vmiešavame do cream cheese.
Na prvú časť korpusu rozotrieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Opäť rozotrieme krém, naň dáme po lyžiciach cca 100g džemu. Znovu prekryjeme korpusom, rozotrieme krém a zakryjeme posledným korpusom. Na vrch rozotrieme cca 130g džemu. Koláč odložíme stuhnúť do chladničky.