REKLAMA

Zdroj: Facebook - superRECEPTY

Vynikajúce pardubické perníčky

Pardubické perníky neodmysliteľne patria k Vianociam. Sú zlepované džemom a poliate čokoládou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
70

Cesto

  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 190 g Med Pridané do
  • 10 g salajka jelenia soľ Pridané do
  • 40 g lekvár Pridané do
  • 1 kl škorica Pridané do
  • kypriaci prášok Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do

Sirup

  • 1 kl kypriaci prášok Pridané do
  • 500 g kryštálový cukor Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ako prvý si pripravíme sirup. Sirup sa pripravuje deň vopred. Taktiež aj cesto je dobré nechať odležať v chladničke aspoň jednu noc.

2. Krok

Do hrnca nasypeme cukor, sódu bikarbónu a nalejeme vodu. Sirup varíme 5 minút.

3. Krok

Cesto V miske zmiešame múku, med, džem, vajíčka, salajku, škoricu, prášok do pečiva a uvarený sirup. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc odstáť v chladničke.

4. Krok

Na druhý deň cesto premiesieme a v prípade potreby pridáme ešte trochu múky. Cesto sa nemôže lepiť.

5. Krok

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a vykrajujeme z neho požadované tvary.

6. Krok

Vykrojené perníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozostupmi. Pečieme ich na 160°C maximálne 10 minút. Inak hrozí, že stvrdnú. Rúru počas pečenia neotvárame.

7. Krok

Po upečení ich necháme vychladnúť a až potom ich môžeme preložiť na tácku.

8. Krok

Perníky zlepujeme slivkovým džemom a vrch polejeme čokoládou, prípadne ešte posypeme cukrárenskými ozdobami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4441 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

917 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Raňajky

1289 receptov