Zdroj: Facebook - superRECEPTY

Vynikajúce pardubické perníčky

90 min
REKLAMA

Pardubické perníky neodmysliteľne patria k Vianociam. Sú zlepované džemom a poliate čokoládou.

90 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
70

Cesto

  • 1 kg hladká múka špeciál Pridané do
  • 190 g med Pridané do
  • 10 g salajka jelenia soľ Pridané do
  • 40 g džem Pridané do
  • 1 kl mletá škorica Pridané do
  • prášok do pečiva Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do

Sirup

  • 1 kl sóda bikarbóna Pridané do
  • 500 g kryštálový cukor Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvý si pripravíme sirup. Sirup sa pripravuje deň vopred. Taktiež aj cesto je dobré nechať odležať v chladničke aspoň jednu noc.

2. Krok

Do hrnca nasypeme cukor, sódu bikarbónu a nalejeme vodu. Sirup varíme 5 minút.

3. Krok

Cesto V miske zmiešame múku, med, džem, vajíčka, salajku, škoricu, prášok do pečiva a uvarený sirup. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc odstáť v chladničke.

4. Krok

Na druhý deň cesto premiesieme a v prípade potreby pridáme ešte trochu múky. Cesto sa nemôže lepiť.

5. Krok

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a vykrajujeme z neho požadované tvary.

6. Krok

Vykrojené perníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozostupmi. Pečieme ich na 160°C maximálne 10 minút. Inak hrozí, že stvrdnú. Rúru počas pečenia neotvárame.

7. Krok

Po upečení ich necháme vychladnúť a až potom ich môžeme preložiť na tácku.

8. Krok

Perníky zlepujeme slivkovým džemom a vrch polejeme čokoládou, prípadne ešte posypeme cukrárenskými ozdobami.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov