![Výborná Kapustnica Výborná Kapustnica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1uTIXNhVlCeiklCzIGNQTvQp96M=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MOw2TDA2rPSlxYOSKYXh/57cd987796ba7a88ab33c95b446838.jpeg)
Výborná Kapustnica
Velmi chutná a sýta polievka z kyslej kapusty, ktorá sa hodí na obed alebo na večeru. Stačí k nej len kúsok chleba👍
Ingrediencie
- 2 kg hovädzie rebro s kosťou
- 1 kg kyslá kapusta
- 2 papriky čerstvé
- 2 pl mletá červená paprika
- 3 pl hladká múka
- olej
- 3 bobkové listy
- 13 ks čierne korenie celé
- 2 kl mletá rasca
- mleté čierne korenie podľa chuti
- podľa chuti vegeta
- 5 l voda
- soľ
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Na oleji zosklovatíme 2 na kocky pokrájané cibule. Pridáme 1pl mletú papriku a necháme chvílku poškvrčať. Dáme pokrájané mäso aj kosti, premiešame, osolíme, dáme trošky a zakryjeme pokrývkou. Necháme aby si mäso pustilo svoju vlastnú šťavu.
Keď si mäso pustilo už dostatok šťavy, zalejeme ho 3L vody, pridáme ešte soľ a necháme variť do mäkka, alebo do 3/4 , ako chcete. Ja zvyknem nechať uvariť celkom do mäkka. Teraz pridáme kapustu, pokrájanú čerstvú papriku, 1 menšiu celú cibulu a dolejeme ešte vodu podla potreby. Ja som dala 1,5L vody. Dáme mletú rascu, bobkové listy a celé korenie. Polievku privedieme do varu.
Z oleja, múky a z 1pl mletej papriky si urobíme klasickú zápražku, ktorú zalejeme asi 3dl studenou vodou. Zápražku vlejeme do už variacej sa polievky a takto necháme variť ešte kým nám kapusta nezmäkne. Podla chuti a potreby môžte polievku ešte dochutiť rascou, mletým korením a Vegetou.
Polievka je výborná. Je sýta a plná mäsa. Stačí k nej len chlieb a hravo nahradí hlavné jedlo🙂 Ja ju mám najradšej poriadne horúcu a trocha štiplavú. Prajem dobrú chuť.
![Výborná Kapustnica - krok prípravy 1 Výborná Kapustnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/bTl2Oztsk6Qtm1J6NKdMC6p8BuE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MOw2TDA2rPSlxYOSKYXh/fbe315e9db233f9a2a846f783f803a.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube