REKLAMA
Vláčna cviklová torta
Jednoduchá a výživná
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 2 stredné uvarené cvikly cca 300 g nastrúhať najemno
- 3 vajcia
- 150 g kryštálového alebo trstinového cukru
- 120 ml oleja napr repkový slnečnicový
- 200 g hladkej múky
- 1 bal Prášku do pečiva
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 2 pl kakaa
- Štipka soli
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl vanilkového extraktu
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 g jemného tvarohu alebo kyslej smotany
- 3 pl medu alebo práškového cukru
- 2 čl citrónovej šťavy
Na ozdobu
- Nasekané vlašské orechy
- Hobliny čokolády
- sušené maliny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rúru predhrej na 180 °C.
2. Krok
Cviklu uvar a najemno nastrúhaj (alebo použi predvarenú vákuovanú).
3. Krok
Vajcia vyšľahaj s cukrom do nadýchanej peny.
4. Krok
Prilej olej a vanilku.
5. Krok
Primiešaj cviklu.
6. Krok
V druhej miske zmiešaj múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, škoricu a soľ.
7. Krok
Sypké ingrediencie vmiešaj do cviklovo-vaječnej zmesi.
8. Krok
Cesto nalej do okrúhlej tortovej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie.
9. Krok
Peč 45–55 minút, kým špajľa nevyjde suchá.
10. Krok
Nechaj úplne vychladnúť.
11. Krok
Mascarpone vyšľahaj s tvarohom/smotanou. Oslad medom alebo cukrom. Dochuti citrónovou šťavou. Natri na studenú tortu.
12. Krok
Posyp orechmi a čokoládou. Môžeš pridať pár lístkov mäty alebo strúhanú cviklu pre farbu.