:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/reOsJSv-PGX_FS0w0vyg/c1afd14d335a47e33cce447a0656f6.jpeg)
Veľkonočný syrek
25 min
3
REKLAMA
Veľkonočný syrek z vajec je už tradíciou na Veľkú Noc. Určite nesmie chýbať na stole, nie len na východnom Slovensku :)
25 min
3
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 5 ks vajce
- 500 ml mlieko
- korenie čierne mleté
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Mlieko s vajcami vyšľaháme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dáme variť. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, kým začne zmes hustnúť.
2. Krok
Keď sa na povrchu oddelí tekutina, odstavíme z varnej dosky, scedíme cez gázu alebo čistú utierku a sitko.
3. Krok
Necháme stiecť prebytočnú tekutinu, necháme v utierke alebo gáze v tvare guličky vychladnúť.
4. Krok
Krájame na plátky a servírujeme s údeným mäskom, veľkonočnou plnkou, zeleninou alebo s chlebíkom.
Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším sa doňho aj zajtra pustím :-))