REKLAMA

Vegetariánska gyóza

REKLAMA
Tofu – obľúbená alternatíva mäsa: Objav rozmanité možnosti prípravy tofu!

Recept nájdeš v tomto článku

Tofu – obľúbená alternatíva mäsa: Objav rozmanité možnosti prípravy tofu!

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 250 g múka Pridané do
  • 150 g vlažná voda Pridané do

Plnka

  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • kúsok zázvor Pridané do
  • 8 ks hnedé šampiňóny Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • korenie, čili, sójová omáčka Pridané do
  • pol balenia údeného tofu Pridané do

Omáčka

  • 1 dcl sójovej omáčky Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • Čili Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme si cesto. Zmiešame vodu s múkou a vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu oddychovať a medzičasom si vypracujeme plnku.

2. Krok

Na oleji opražíme cibuľku so zázvorom. Pridáme rozmrvené tofu, nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme. Potom dochutíme sójovkou, čiernym korením a čili.

3. Krok

Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme pomocou pohára cca 8 malých kruhov, ktoré naplníme plnkou.

4. Krok

Vytvarujeme malé knedličky.

5. Krok

A teraz prichádza tá najdôležitejšia časť. Na väčšiu panvicu s rovným povrchom nalejeme trošku olivového oleja, necháme ho rozohriať a naukladáme naň gyózky. Počkáme, kým nám spodok nezozlatne a prilejeme kúsok vody. Rýchlo zakryjeme!!! Počkáme 3 - 4 minútky a sú hotové.

6. Krok

Podávame s omáčkami, ja dávam sweet čili a vlastnú (sójovka + zázvor + čili).

Komentáre (1)

Stanislava 21. 8. 2022

vynikajúca mňamka...)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1404 receptov

Obed

4469 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov