Vegetariánska gyóza

60 min
2
REKLAMA
60 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 150 g vlažná voda Pridané do

Plnka

  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • kúsok zázvor Pridané do
  • 8 ks hnedé šampiňóny Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • korenie, čili, sójová omáčka Pridané do
  • pol balenia údeného tofu Pridané do

Omáčka

  • 1 dcl sójovej omáčky Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • Čili Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si cesto. Zmiešame vodu s múkou a vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu oddychovať a medzičasom si vypracujeme plnku.

2. Krok

Na oleji opražíme cibuľku so zázvorom. Pridáme rozmrvené tofu, nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme. Potom dochutíme sójovkou, čiernym korením a čili.

3. Krok

Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme pomocou pohára cca 8 malých kruhov, ktoré naplníme plnkou.

4. Krok

Vytvarujeme malé knedličky.

5. Krok

A teraz prichádza tá najdôležitejšia časť. Na väčšiu panvicu s rovným povrchom nalejeme trošku olivového oleja, necháme ho rozohriať a naukladáme naň gyózky. Počkáme, kým nám spodok nezozlatne a prilejeme kúsok vody. Rýchlo zakryjeme!!! Počkáme 3 - 4 minútky a sú hotové.

6. Krok

Podávame s omáčkami, ja dávam sweet čili a vlastnú (sójovka + zázvor + čili).

Komentáre (1)

Stanislava 21. 8. 2022

vynikajúca mňamka...)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov