Japonská kuchyňa

Japonská kuchyňa - chutné a jednoduché recepty

8 receptov

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Japonská kuchyňa – vhodné na rôzne príležitosti. Nájdete tu 8 skvelých receptov, z ktorých si určite vyberiete. Na prípravu v kategórii Japonská kuchyňa si vyhraďte čas 15 - 60 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Vegetariánska gyóza, Maki sushi s lososom a surimi tyčinkami, Gyoza recept, Čoko duo s mangovým pyré.

Vegetariánska gyóza

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 70 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Pripravíme si cesto. Zmiešame vodu s múkou a vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu oddychovať a medzičasom si vypracujeme plnku. Na oleji opražíme cibuľku so zázvorom. Pridáme rozmrvené tofu, nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme. Potom dochutíme sójovkou, čiernym korením a čili. Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme pomocou pohára cca 8 malých kruhov, ktoré naplníme plnkou. Vytvarujeme malé knedličky. A teraz prichádza tá najdôležitejšia časť. Na väčšiu panvicu s rovným povrchom nalejeme trošku olivového oleja, necháme ho rozohriať a naukladáme naň gyózky. Počkáme, kým nám spodok nezozlatne a prilejeme kúsok vody. Rýchlo zakryjeme!!! Počkáme 3 - 4 minútky a sú hotové. Podávame s omáčkami, ja dávam sweet čili a vlastnú (sójovka + zázvor + čili).
Pripravíme si cesto. Zmiešame vodu s múkou a vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu oddychovať a medzičasom si vypracujeme plnku. Na oleji opražíme cibuľku so zázvorom. Pridáme rozmrvené tofu, nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme. Potom dochutíme sójovkou, čiernym korením a čili. Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme pomocou pohára cca 8 malých kruhov, ktoré naplníme plnkou. Vytvarujeme malé knedličky. A teraz prichádza tá najdôležitejšia časť. Na väčšiu panvicu s rovným povrchom nalejeme trošku olivového oleja, necháme ho rozohriať a naukladáme naň gyózky. Počkáme, kým nám spodok nezozlatne a prilejeme kúsok vody. Rýchlo zakryjeme!!! Počkáme 3 - 4 minútky a sú hotové. Podávame s omáčkami, ja dávam sweet čili a vlastnú (sójovka + zázvor + čili).
REKLAMA
Jednoduchá miso polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Japonská polievka Ramen
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Udon rezance recept
Recept od prémiového používateľa
Gyoza recept
Recept od prémiového používateľa
Gyoza japonské taštičky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Vegetariánska gyóza
Recept od prémiového používateľa
Maki sushi s lososom a surimi tyčinkami
Recept od prémiového používateľa
Čoko duo s mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA