Zdroj: pixabay

Gyoza recept

50 min
1
REKLAMA
50 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 150 ml voda vlažná Pridané do
  • 200 g múka hladká Pridané do

Mäsová plnka

  • 200 g mäso bravčové mleté Pridané do
  • 3 ks cibuľka jarná Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 pl zázvor čerstvý nastrúhaný Pridané do
  • 1 pl olej sezamový Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľku odpočinúť v chlade. Potom ho vyberieme a vyvaľkáme natenúčko, vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť.

2. Krok

Plnku si pripravíme tak, že na oleji orestujeme mäso, Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a na jemno nasekanú jarnú cibuľku. Zmes podľa chuti osolíme.

3. Krok

vykrojené krúžky cesta plníme zmesou, preložíme a okraje poriadne utesníme.

4. Krok

Gyoza sa môže buď len napariť alebo najskôr opražiť na rozpálenej panvici a zaliať vodou, prikryť a počkať kým sa voda vyparí. Tento proces trvá tak 20 minút.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov