REKLAMA
![Langoše od babičky Langoše od babičky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/gXX4LdqwgE9B5OI_r6hsGbxSlp8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/A4bua4L0hUXB6TXnv91J/22b48c7e97df02ab7b58d41d8ac416.jpeg)
Langoše od babičky
,,recept na chutné a nadýchané langoše"
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 200 ml voda
- 40 g droždie
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 čl oleja
- 2 čl soľ
- Olej na vysmážanie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cesto som robila v domácej pekarni.
2. Krok
Do vlažného mlieka a cukru rozdrobíme čerstvé droždie. Ak nemáš,, použiť môžeš aj sušené.Na kvások nasypeme múku,soľ a vymiesime na hladké cesto. Necháme nakysnúť .
3. Krok
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na malé bochníčky ktoré premiesime a necháme chvíľku podkysnúť aby sa nám cesto lepšie ťahalo.
4. Krok
Vo vyššej panvici si necháme rozohriať dostatočné množstvo oleja. Pomúčenými rukami vyťaháme cesto do tvaru kruhu a vložíme do rozpáleného oleja. Pečieme z oboch strán do zlatista. Podávame so smotanou, kečupom, syrom, či poriadnou dávkou cesnaku. Prajem vám dobrú chuť!