:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qI6XE9gLtUHGMq9aoQh5/d768e4e7b41727eea0f220a67b0b5a.jpeg)
Zdroj: facebook - Recepty starej mamy
Važecká pochúťka v zemiakovej placke
Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.
Ingrediencie
Soté
- 200 g bravčové mäso
- 2 ks kuracie prsia
- 2 ks mrkva
- 2 ks nakrájaná červená paprika
- 1 ks veľká cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pl sterilizovaný hrášok
- 2 pl sterilizovaná kukurica
Zemiaková placka
- 5 ks veľký zemiak
- 10 pl hladká múka
- 2 ks veľké vajcia
- 100 ml mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený majorán
- 1 ks cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme soté. Na drobno nakrájame papriku s mrkvou a mäso nakrájame na kocky.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a opražíme na masti. Restujeme najprv bravčové mäso. Neskôr, keď mäso mäkšie môžeme pridať kuracie mäso, papriku a mrkvu. Na záver pridáme kukuricu a hrášok. Osolíme, okoreníme a dusíme približne 30 minút.
Ďalej pripravíme zemiakové placky. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme vajíčka, múku, mlieko, soľ, čierne korenie, majorán, nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku.
Zmes rozmixujeme a na panvici uvaríme placky.
Servírovanie: na tanier položíme placku, naberieme soté a placku preložíme. Na vrch môžeme postrúhať syr.