REKLAMA
Vanilkové muffiny
Nadýchané a voňavé
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g polohrubej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 1 vanilka cukor
- 2 lyžičky Prášku do pečiva
- 1 Štipka soli
- 120 ml rastlinného oleja napr slnečnicového
- 200 ml mlieka
- 1 pl citrónovej šťavy alebo kôry voliteľné
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Priprav si plech na muffiny a vlož papierové košíčky.
2. Krok
V miske zmiešaj múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ.
3. Krok
V druhej miske vyšľahaj vajcia s mliekom a olejom. Ak chceš sviežejšiu chuť, pridaj citrónovú šťavu alebo kôru.
4. Krok
Tekutú zmes vlej do suchej a len jemne premiešaj – cesto má zostať husté a trochu hrudkovité (nešľahaj dlho, aby muffiny zostali nadýchané).
5. Krok
Naplň formy do ¾ a peč 18–20 minút, kým sú muffiny zlatisté a pri dotyku pružné.
6. Krok
Môžeš pridať kúsky čokolády, ovocie, orechy alebo lyžicu kyslej smotany pre extra vláčnosť.