REKLAMA

Zdroj: Pixabay : NatalieH6

Tradičné škótske vajcia

Škótske vajcia boli vždy mojím obľúbeným receptom na rodinné pikniky. Vždy boli pripravené za krátky čas a konečný výsledok bol vždy mimoriadne pôsobivý. Počas niekoľkých rokov som recept zdokonaľovala a veľmi ma potešil chrumkavý povrch a dokonale mäkký vnútrajšok, ktorý táto verzia ponúka. Uvarené vajcia sa obalia v zmesi klobásy a vyprážajú sa, až kým sa nespečú. Vychutnajte si jedlo!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 veľké Vajcia a dve vajcia na obalenie Pridané do
  • 500 g Raňajková klobása Pridané do
  • 75 g Drobky Pridané do
  • 60 g múka Pridané do
  • Repkový alebo slnečnicový olej na vyprážanie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Voliteľne: petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť škótske vajcia, varte vajcia vo vriacej vode približne 9 minút, aby bol žĺtok mäkký. Ak chcete mať vajcia uvarené natvrdo, varte ich približne 12 minút. Na zaručenie ideálneho času varenia použite časovač na vajcia. Vajíčka opatrne ošúpte a odložte bokom.

2. Krok

Klobásy rovnomerne rozdeľte na šesť kusov. Odporúčam použiť čerstvé párky, pretože dodajú škótskym vajíčkam skvelú chuť.

3. Krok

Každé vajce zabaľte do časti klobásovej zmesi. Dbajte na to, aby bolo každé vajce úplne zakryté.

4. Krok

Každé obalené vajce namočte najprv do múky, potom do rozšľahaného vajca a nakoniec do strúhanky. Tento postup môžete zopakovať, aby ste dosiahli obzvlášť chrumkavú vonkajšiu vrstvu.

5. Krok

V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte olej, kým nie je dostatočne horúci na to, aby v ňom zasyčala omrvinka chleba. Dbajte na to, aby olej nebol príliš horúci, inak sa škótske vajíčka zvonka pripália a vnútri zostanú surové.

6. Krok

Každé vajce opečte na rozpálenom oleji dozlatista. To by malo trvať približne 4-5 minút z každej strany. Potom vajíčka položte na kuchynský papier, aby nasiakli prebytočný tuk.

7. Krok

Vajíčka nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom ich podávajte teplé. V prípade potreby ich ozdobte petržlenovou vňaťou. Rovnako dobre chutia aj vychladené, takže sú ideálnym pokrmom na piknik.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

341 receptov

Nátierky

331 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4862 receptov

Mäsité jedlá

2251 receptov

Cestoviny

549 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Večera

4580 receptov

Raňajky

1486 receptov