:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Gs1VIZS6C8FIZJWLyjDI/32d6f8b8e927d78226d2817d241283.jpeg)
Torta lesný mach
Ingrediencie
- 6 vajce
- 300 g cukor
- 0.4 l oleja
- 0.6 dl mlieka
- 1 lyžica PDP
- 800 g múka polohrubá
- 250 g špenát
- štava z limetky
- 500 g mascarpone
- 1 l smotany na šľahanie
- škoricový cukor s vanilkovým luskom
- 2 pl práškového cukru
- na ozdobu ovocie podľa chuti a sezóny

Postup
Žĺtka oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme.
Žĺtka zmiešame s cukrom, pridáme olej mlieko a múku zamiešanú s pdp a nakoniec pridáme bielka. Opatrne ich zamiešame do cesta.
Špenát rozmixujeme so šťavou z limetky.
Dva plechy pripadne tortové formy vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta dáme do jednej formy a do druhej polovice pridáme špenát a vylejeme do druhého plechu. Dáme piecť do rúry na 175° cca 30 až 40 minút.
Krém vyšľaháme šľahačku a cukrom, mascarpone zmiešame s trstinovým cukrom a spojíme so šľahačkou.
Keď korpusy vychladnú prekrojíme ich. Jednu časť zeleného cesta rozdrvíme na mach a druhú použijeme do torty.
Korpusy môžeme pokvapkať sirupom, nebudú suché.
Krém natrieme na tortové pláty a poukladáme na seba. Tortu obtrieme krémom a vyhladíme. Na vrch nasypeme mach a ozdobíme ovocím podľa chuti.
výborný, zvrtla som včera pre priateľa a nevedel si vynachváliť :)