REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L6ZwIT4BYu8pirDNpi4T/46c18c725212417c421d5124eed17c.jpeg)
Tekvicové muffiny s vôňou škorice a orechov
Nadýchané tekvicové muffiny, ktoré krásne voňajú po jeseni
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g hladkej múky
- 2 čl Prášku do pečiva
- 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čl škorice
- 1⁄2 čl mletého zázvoru alebo muškátového orieška
- Štipka soli
- 150 g kryštálového cukru alebo trstinového
- 100 ml rastlinného oleja napr slnečnicový
- 250 g tekvicového pyré upečená hokkaido alebo maslová tekvica rozmixovaná
- 1 čl vanilkového extraktu
- 50 g voliteľne nasekaných vlašských orechov alebo horkej čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Rúru predhrej na 180 °C a priprav si formu na muffiny s papierovými košíčkami.
2. Krok
V jednej miske zmiešaj suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, zázvor a soľ.
3. Krok
V druhej miske rozšľahaj vajcia s cukrom, olejom, vanilkou a tekvicovým pyré.
4. Krok
Spoj obe zmesi a miešaj len kým sa ingrediencie prepoja (nie príliš dlho).
5. Krok
Ak chceš, pridaj nasekané orechy alebo čokoládu.
6. Krok
Naplň košíčky asi do ¾ a peč 20–25 minút, kým špajľa po vpichnutí nevyjde suchá.
7. Krok
Po upečení nechaj vychladnúť – a ak chceš, môžeš ich posypať práškovým cukrom alebo potrieť smotanovým krémom.