REKLAMA

Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Tekvicové lasagne vegetariánske a chutné

Ako dlhoročný kuchár a milovník dobrého jedla som za tie roky vyskúšal a pripravil mnoho chutných jedál. Ale tieto tekvicové lasagne sú niečím výnimočné. Teplá, zemitá chuť tekvice spolu s krémovým syrom a bohatým korením vytvárajú skutočný chuťový zážitok. Tento recept som už mnohokrát pripravil pre priateľov a rodinu a vždy bol hitom. Preto som rada, že sa s vami oň môžem teraz podeliť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg tekvica Pridané do
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • 1 jemné Nakrájanú cibuľu Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 500 g pasírované paradajky Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 12 ČL mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 ČL sušené oregano Pridané do
  • 12 Listy na lasagne Pridané do
  • 500 g Syr Ricotta Pridané do
  • 250 g strúhaná mozzarella Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Recept na tekvicové lasagne predhrejte na 200 stupňov. Ošúpte tekvicu a nakrájajte ju na kocky. Nezabudnite odstrániť semienka. Zistil som, že na túto prácu je najlepšia dobrá škrabka na zeleninu.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do mäkka.

3. Krok

Pridajte tekvicu a smažte ju, kým nezmäkne. Zo skúsenosti viem, že kúsky tekvice by nemali byť príliš veľké, inak sa dobre neuvaria.

4. Krok

Vmiešajte scedené paradajky, soľ, korenie a oregano. Všetko dobre premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni.

5. Krok

Do zapekacej misy vložte tekvicovú zmes, na ňu vrstvu lasagní a syra ricotta. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie, a na záver položte vrstvu syra.

6. Krok

Nakoniec posypte tekvicové lasagne mozzarellou a parmezánom a pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nevytvoria sa bublinky. Tieto úžasné pečené chute sa prejavia obzvlášť dobre, keď je povrch lasagní ľahko opečený.

7. Krok

Vegetariánske tekvicové lasagne vyberte z rúry a pred podávaním ich nechajte niekoľko minút vychladnúť - lasagne tak budú mať čas stuhnúť a ľahšie sa budú krájať. Pred podávaním posypte čerstvou bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov