REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TuntikAqpeDp7bFQQM9x/d242f2414c523556c76ebbc0d3aec2.jpeg)
Štrúdľa z lístkového cesta
Rýchly a ľahký koláč pre každého.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Náplň
- 8 ks jablko
- 750 g tvaroh jemný
- 1 bal škoricový cukor
- 2 pl vanilkový cukor
- sultánky
Lístkové cesto
- 2 bal lístkové cesto
- 1 vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a vyžmýkanie z nich prebytočnú šťavu. Pridáme k ním 1 bal. škoricového cukru a zmiešame dokopy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TuntikAqpeDp7bFQQM9x/b5870f93b773dee99108a1fd2d73ad.jpeg)
2. Krok
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a poprípade pridáme sušené hrozienka ( sultánky ).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TuntikAqpeDp7bFQQM9x/39b05075816e5943d2a61f7573116b.jpeg)
3. Krok
Cesto si rozložíme, dáme naň postrúhané jablká a na ne tvaroh. Štrúdľu zrolujeme a potrieme 1 rozšľahaným vajíčkom. Dame piecť na 185 stupňov a pečieme aspoň 30-35 minút
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TuntikAqpeDp7bFQQM9x/245b641cf788d62be783c6389b8bb9.jpeg)
4. Krok
Po upečení môžme pocukrovať práškovým cukrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TuntikAqpeDp7bFQQM9x/bcf95c41c31637d1a82e3d7ae8d543.jpeg)
Vyzerá fakt úžasne! Pošlem ako tip priateľke.