Šparglová omáčka
Omáčka je dobrá voľba k pečenému mäsu,alebo len tak k zemiakom, ryži aj k cestovinám.
Ingrediencie
- 1 šalotka cibuľa
 - 200 g špargľa
 - 330 ml voda
 - 60 ml mlieko
 - 15 g múka hladká
 - 1 vajce
 - 150 g tavený syr v črievku
 - soľ
 - mleté biele korenie
 - bazalka
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na troške oleja si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme špargľu ktorú sme si očistili a uvarili vo vode.Pozor vodu zo špargle nevylievame, použijeme ju do omáčky.
Pridáme trochu vody zo šparglea syr ,varíme kým sa nerozpustí.
Vo vychladnutej vode zo špargle,mlieku rozmixujeme múku a vajce.
Zostane nám pekná žltá hmota ktorú vyejeme do hrnca zo šparglou.
Pridáme biele mleté korenie.
Bazalku pridáme tiež.
Pomiešame a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Po prípade dochutíme soľou. Ak máme omáčku moc hustú zriedime ju podľa svojej chuti vodou .
Omáčka je jemná,syr jej dodá výbornú chuť . A môžeme ju servírovať k mäsku pečenému, alebo sa dá jesť aj bez mäska s cestovinou. Dobrú chuť!