REKLAMA
Španielsky vtáčik (podľa mňa)

Španielsky vtáčik (podľa mňa)

Jednoduchšia príprava a chuť veľmi dobrá

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 956 g hovädzí mäso Pridané do
  • 65 g horčica Pridané do
  • 41 g mrkva Pridané do
  • 38 g uhorka sterilizovaná Pridané do
  • 136 g špekáčik Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 110 g Cibuľa Pridané do
  • 41 g masť Pridané do
  • 1100 ml voda Pridané do
  • soľ Pridané do
  • červená paprika Pridané do
  • mleté korenie Pridané do
  • Červená mletá paprika údená Pridané do
  • sušený cesnak Pridané do
  • 10 g zemiakový škrob Pridané do
  • 31 g kečup Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

210 min.
1. Krok

Hovädzie mäso narežeme na plátky a rozklepeme ho.

2. Krok

Posolíme, pokorenime a potrieme horčicou na ktorú ukladáme na každý plátok kúsok vajca,uhorky,mrkvy,špekáčku.

3. Krok

Potom zvinieme, ja nemám spony na vtáčky tak bielou niťou obtočím aby nám to držalo spolu.

4. Krok

Poukladáme vtáčky na plech a pridáme soľ,červenú papriku mletú, drvený kmín,masť a podlejeme vodou.

5. Krok

Dusíme v rúre prikryté asi cca 1, 20h v polovici ich pootočíme.

6. Krok

Keď máme udusené vyberieme vtáčky zvlášť na tanier a omáčku rozmixujeme a dochutíme koreninami a trošku zemiakovým škrobom zahustíme. Vtáčky zbavíme nití a vložíme do omáčky. Spolu chvíľku povaríme cca 3minútky a odstavíme z ohňa.

7. Krok

Váhu surovín si každý prispôsobí sebe, ja vážim lebo rátam kalórie a zapisujem do kalorických tabuliek.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov