VIDEORECEPT Špaldové langoše z cesta z chladničky

REKLAMA

Úžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky. Tieto langoše patria medzi naše obľúbené a robievam ich ako obmenu za klasické. Chuť medzi klasickým a špaldovým cestom je priam nerozoznateľná. Ich príprava je veľmi jednoduchá a praktická👍

  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 1 kg múka špaldová hladká biela Pridané do
  • 7 dl studená voda Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 5 pl olej Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 112 pl soľ Pridané do
  • 1 kl cukor kryštálový Pridané do
  • na vyprážanie: olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Múku a soľ premiešame, pridáme vajce a v 3 dl vody rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Zvyšných cca 4 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto. Až teraz pridávame po troške (po lyžici) olej, ktorý zakaždým dobre vpracujeme do cesta. Cesto nakoniec dáme do chladničky na 1 noc, tam má pomaličky kysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami si z neho odtrháme toľko kúskov, koľko langošov chceme piecť. Ja som tentoraz piekla 7 ks🙂 Odtrhnuté kúsky necháme na tácke 30 minút oddychovať pri izbovej teplote.

3. Krok

Po uplynutí času naolejovanými rukami cestá natiahneme na okrúhlo na tenko a vysmážame v oleji z oboch strán. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video🙂

4. Krok

Langoše sú výborné, ľahučké a nadýchané👍 Sú skvelé s cesnakom, alebo aj na spôsob pizze🥰👌 Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Komentáre (2)

Jarmila 5. 5. 2022

Moje obľúbené jedlo

Jaroslava 4. 5. 2022

Ďakujem za receptík :)

Podobné recepty

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Klasické nadýchané palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Klasické nadýchané palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Cesminaz

Špaldové langoše z cesta z chladničky

Úžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky. Tieto langoše patria medzi naše obľúbené a robievam ich ako obmenu za klasické. Chuť medzi klasickým a špaldovým cestom je priam nerozoznateľná. Ich príprava je veľmi jednoduchá a praktická👍

60
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Múku a soľ premiešame, pridáme vajce a v 3 dl vody rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Zvyšných cca 4 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto. Až teraz pridávame po troške (po lyžici) olej, ktorý zakaždým dobre vpracujeme do cesta. Cesto nakoniec dáme do chladničky na 1 noc, tam má pomaličky kysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami si z neho odtrháme toľko kúskov, koľko langošov chceme piecť. Ja som tentoraz piekla 7 ks🙂 Odtrhnuté kúsky necháme na tácke 30 minút oddychovať pri izbovej teplote.

3. Krok

Po uplynutí času naolejovanými rukami cestá natiahneme na okrúhlo na tenko a vysmážame v oleji z oboch strán. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video🙂

4. Krok

Langoše sú výborné, ľahučké a nadýchané👍 Sú skvelé s cesnakom, alebo aj na spôsob pizze🥰👌 Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
1 kg
múka špaldová hladká biela
7 dl
studená voda
1 ks
vajce
5 pl
olej
21 g
čerstvé droždie
112 pl
soľ
1 kl
cukor kryštálový
na vyprážanie: olej