Šošovicové ragout na hubách

REKLAMA

Toto skvelé hubovo šošovicové ragout je skvelé zdravé a pre bruško velmi potešujúce. Vďaka kombinácií zdravych a zasytujúcich ingrediencií je to recept, ktorý si určite každý obľúbi.

  • 25Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 žltá cibuľa (na drobno) Pridané do
  • 180 g šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 100 g čerstvé huby shiitake (na plátky) Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 3 pl rajčinový pretlak Pridané do
  • 125 ml suché červené víno Pridané do
  • 1 pl čerstvý rozmarín (nasekaný) Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 300 ml zeleninový vývar (alebo voda) Pridané do
  • 112 pl kukuričný škrob Pridané do
  • 1 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 1 hrnček uvarená hnedá šošovica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkej panvici si na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a oboje huby, opekáme až kým huby nie sú celkom mäkké a do zlatistá opečené, asi 5-7 minút.

2. Krok

Pridáme cesnak, rajčinový pretlak, poriadne premiešame a necháme variť až kým pretlak nemá peknú tehlovú farbu, asi 4-5 minút.

3. Krok

Prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, soľ a čierne korenie. Varím, kým sa polka vína nevyparí, 2 minúty.

4. Krok

V miske si zatiaľ zmiešame zeleninový vývar, kukuričný škrob a sójovú omáčku a pridáme do panvice. Necháme tiahnuť asi 5-6 minút nech nám zmes zhustne.

5. Krok

Nakoniec zamiešame uvarenú hnedú šošovicu. Ak treba osolíme alebo okoreníme.

6. Krok

Hotovú šošovicovo-hubovú zmes nalejeme na zemiakovú kašu a podávame. Ak chceme ozdobíme aj vrch bylinkami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (3)

4.7

Vypadá luxusne❤

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Celozrnné špagety so šošovicovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chilli No-Con Carne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Chilli No-Con Carne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Celozrnné špagety so šošovicovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chilli No-Con Carne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Chilli No-Con Carne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Šošovicové ragout na hubách

Toto skvelé hubovo šošovicové ragout je skvelé zdravé a pre bruško velmi potešujúce. Vďaka kombinácií zdravych a zasytujúcich ingrediencií je to recept, ktorý si určite každý obľúbi.

25
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo veľkej panvici si na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a oboje huby, opekáme až kým huby nie sú celkom mäkké a do zlatistá opečené, asi 5-7 minút.

2. Krok

Pridáme cesnak, rajčinový pretlak, poriadne premiešame a necháme variť až kým pretlak nemá peknú tehlovú farbu, asi 4-5 minút.

3. Krok

Prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, soľ a čierne korenie. Varím, kým sa polka vína nevyparí, 2 minúty.

4. Krok

V miske si zatiaľ zmiešame zeleninový vývar, kukuričný škrob a sójovú omáčku a pridáme do panvice. Necháme tiahnuť asi 5-6 minút nech nám zmes zhustne.

5. Krok

Nakoniec zamiešame uvarenú hnedú šošovicu. Ak treba osolíme alebo okoreníme.

6. Krok

Hotovú šošovicovo-hubovú zmes nalejeme na zemiakovú kašu a podávame. Ak chceme ozdobíme aj vrch bylinkami.

Ingrediencie
2 pl
olivový olej
1
žltá cibuľa (na drobno)
180 g
šampiňóny (na plátky)
100 g
čerstvé huby shiitake (na plátky)
3 strúčiky
cesnaku (na drobno)
3 pl
rajčinový pretlak
125 ml
suché červené víno
1 pl
čerstvý rozmarín (nasekaný)
1 čl
soľ
12 čl
mleté čierne korenie
300 ml
zeleninový vývar (alebo voda)
112 pl
kukuričný škrob
1 pl
sójovej omáčky
1 hrnček
uvarená hnedá šošovica