Šošovicové ragout na hubách

25 min
3
REKLAMA

Toto skvelé hubovo šošovicové ragout je skvelé zdravé a pre bruško velmi potešujúce. Vďaka kombinácií zdravych a zasytujúcich ingrediencií je to recept, ktorý si určite každý obľúbi.

25 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 žltá cibuľa (na drobno) Pridané do
  • 180 g šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 100 g čerstvé huby shiitake (na plátky) Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 3 pl rajčinový pretlak Pridané do
  • 125 ml suché červené víno Pridané do
  • 1 pl čerstvý rozmarín (nasekaný) Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 300 ml zeleninový vývar (alebo voda) Pridané do
  • 112 pl kukuričný škrob Pridané do
  • 1 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 1 hrnček uvarená hnedá šošovica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkej panvici si na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a oboje huby, opekáme až kým huby nie sú celkom mäkké a do zlatistá opečené, asi 5-7 minút.

2. Krok

Pridáme cesnak, rajčinový pretlak, poriadne premiešame a necháme variť až kým pretlak nemá peknú tehlovú farbu, asi 4-5 minút.

3. Krok

Prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, soľ a čierne korenie. Varím, kým sa polka vína nevyparí, 2 minúty.

4. Krok

V miske si zatiaľ zmiešame zeleninový vývar, kukuričný škrob a sójovú omáčku a pridáme do panvice. Necháme tiahnuť asi 5-6 minút nech nám zmes zhustne.

5. Krok

Nakoniec zamiešame uvarenú hnedú šošovicu. Ak treba osolíme alebo okoreníme.

6. Krok

Hotovú šošovicovo-hubovú zmes nalejeme na zemiakovú kašu a podávame. Ak chceme ozdobíme aj vrch bylinkami.

Komentáre (1)

Zelmira 5. 7. 2021

Vypadá luxusne❤

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov