![Sladký čerešňový prívarok Sladký čerešňový prívarok](https://eu.tastescdn.net/thumbor/820tfu7ML3MHv2Rqg3LvqGT6roc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CZLFepbMkHx6JSRExllE/d3db70cbcb0eb6eedd6612ad11d3b5.jpeg)
Sladký čerešňový prívarok
Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva. Rýchla, jednoduchá a lacná pochúťka🙂 Kľudne ako aj sladký obed alebo večera, ktorá sa môže jesť teplá i studená. Robím ho každý rok v sezóne čerešní.
Ingrediencie
- 1 kg čerstvé čerešne
- 5 dl mlieko
- 5 dl voda
- podľa chuti cukor
- 21⁄2 pl škrob
- 7 ks klinčeky
- 1 kl škorica mletá
- 1 bal vanilkový cukor
- podľa potreby detské piškóty
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Umyté, nevykôstkované čerešne dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme škoricu a klinčeky a necháme variť do mäkka. Keď už sú čerešne mäkké, prilejeme mlieko rozmiešané so škrobom. Keď začne prívarok znova vrieť, tak pridáme aj cukor podľa chuti a vanilkový cukor. Takto to celé spolu chvíľu povaríme.
Hotový prívarok rozdelíme na žiadané porcie, buď do tanierov, alebo mištičiek. Podľa chuti dáme piškóty, je to s nimi veľmi dobré🙂 Keď robím väčšie množstvo, tak zvyknem dať aj do umelých dóz a do chladničky🙂 Prajem dobrú chuť!
P.S.: Čo sa týka hustoty prívarku, tú si môže určiť každý sám, nám to takto vyhovuje. Zahusťovať môžete pravdaže aj hladkou múkou, aj moja mama to v detstve tak robila. Ja to ale zahusťujem škrobom, lebo ten má neutrálnu chuť a dodá aj jemnosť🙂 Ak chcete, mlieko sa môže nahradiť čisto len vodou, mama zvykla robiť oboje. To, či si čerešne vykôstkujete si tiež určíte sami🙂
![Sladký čerešňový prívarok - krok prípravy 1 Sladký čerešňový prívarok - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Cg1Gx5va6BTBDYsLLpJUsmWYVJU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CZLFepbMkHx6JSRExllE/f93a8edc9b301e213cd462833061da.jpeg)
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com
mnaaaaaaam