REKLAMA

Skvelý vyprážaný karfiol

Vedeli ste, že len 100 gramov karfiólu stačí na pokrytie odporúčanej dennej dávky vitamínu C?

REKLAMA
Čo na obed v nedeľu? 30+ fantastických receptov na nedeľný obed

Recept nájdeš v tomto článku

Čo na obed v nedeľu? 30+ fantastických receptov na nedeľný obed

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 hrnček hladká múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • 1 hrnček strúhanka Pridané do
  • 1 hrnček rastlinný olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 veľké zemiaky ako príloha Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Karfiol dobre umyjeme a rozoberieme na ružičky (nožíkom orežeme „bázu“ karfiolu)

2. Krok

Kto chce karfiol mäkký, uvarí si karfiolové ružičky v osolenej vode približne 5 minút.

3. Krok

Do 3 hlbokých tanierov si dáme postupne múku, rozšľahané vajíčka vidličkou a strúhanku

4. Krok

Karfiol po jednom obaľujeme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke tak, aby sa všetky 3 ingrediencie dostali všade po celom povrchu karfiolu

5. Krok

Na veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej na strednom plameni

6. Krok

Pridáme karfiolové ružičky a pomaly vyprážame, často obraciame, aby sa vypražili rovnomerne. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletým čiernym korením

7. Krok

Ako prílohu si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. (Ja si rada dám najprv zovrieť vodu a až potom tam hodím zemiaky, mám pocit, že takto chutia lepšie)

8. Krok

Podávame 8-10 ružičiek karfiolu na osobu, kto má rád, pridá si k jedlu aj tatársku omáčku

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov