Skvelý vyprážaný karfiol

30 min
5
REKLAMA

Vedeli ste, že len 100 gramov karfiólu stačí na pokrytie odporúčanej dennej dávky vitamínu C?

30 min
5
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 stredne veľký karfiol Pridané do
  • 1 hrnček hladká múka podľa potreby Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • 1 hrnček strúhanka Pridané do
  • 1 hrnčeka rastlinný olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 veľké zemiaky ako príloha Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Karfiol dobre umyjeme a rozoberieme na ružičky (nožíkom orežeme „bázu“ karfiolu)

2. Krok

Kto chce karfiol mäkký, uvarí si karfiolové ružičky v osolenej vode približne 5 minút.

3. Krok

Do 3 hlbokých tanierov si dáme postupne múku, rozšľahané vajíčka vidličkou a strúhanku

4. Krok

Karfiol po jednom obaľujeme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke tak, aby sa všetky 3 ingrediencie dostali všade po celom povrchu karfiolu

5. Krok

Na veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej na strednom plameni

6. Krok

Pridáme karfiolové ružičky a pomaly vyprážame, často obraciame, aby sa vypražili rovnomerne. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletým čiernym korením

7. Krok

Ako prílohu si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. (Ja si rada dám najprv zovrieť vodu a až potom tam hodím zemiaky, mám pocit, že takto chutia lepšie)

8. Krok

Podávame 8-10 ružičiek karfiolu na osobu, kto má rád, pridá si k jedlu aj tatársku omáčku

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov