Skvelý vyprážaný karfiol

REKLAMA

Vedeli ste, že len 100 gramov karfiólu stačí na pokrytie odporúčanej dennej dávky vitamínu C?

  • 30Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 stredne veľký karfiol Pridané do
  • 1 hrnček hladká múka podľa potreby Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • 1 hrnček strúhanka Pridané do
  • 1 hrnčeka rastlinný olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 veľké zemiaky ako príloha Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Karfiol dobre umyjeme a rozoberieme na ružičky (nožíkom orežeme „bázu“ karfiolu)

2. Krok

Kto chce karfiol mäkký, uvarí si karfiolové ružičky v osolenej vode približne 5 minút.

3. Krok

Do 3 hlbokých tanierov si dáme postupne múku, rozšľahané vajíčka vidličkou a strúhanku

4. Krok

Karfiol po jednom obaľujeme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke tak, aby sa všetky 3 ingrediencie dostali všade po celom povrchu karfiolu

5. Krok

Na veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej na strednom plameni

6. Krok

Pridáme karfiolové ružičky a pomaly vyprážame, často obraciame, aby sa vypražili rovnomerne. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletým čiernym korením

7. Krok

Ako prílohu si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. (Ja si rada dám najprv zovrieť vodu a až potom tam hodím zemiaky, mám pocit, že takto chutia lepšie)

8. Krok

Podávame 8-10 ružičiek karfiolu na osobu, kto má rád, pridá si k jedlu aj tatársku omáčku

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Skvelý vyprážaný karfiol

Vedeli ste, že len 100 gramov karfiólu stačí na pokrytie odporúčanej dennej dávky vitamínu C?

30
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Karfiol dobre umyjeme a rozoberieme na ružičky (nožíkom orežeme „bázu“ karfiolu)

2. Krok

Kto chce karfiol mäkký, uvarí si karfiolové ružičky v osolenej vode približne 5 minút.

3. Krok

Do 3 hlbokých tanierov si dáme postupne múku, rozšľahané vajíčka vidličkou a strúhanku

4. Krok

Karfiol po jednom obaľujeme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke tak, aby sa všetky 3 ingrediencie dostali všade po celom povrchu karfiolu

5. Krok

Na veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej na strednom plameni

6. Krok

Pridáme karfiolové ružičky a pomaly vyprážame, často obraciame, aby sa vypražili rovnomerne. Podľa chuti dosolíme a posypeme mletým čiernym korením

7. Krok

Ako prílohu si dáme variť ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. (Ja si rada dám najprv zovrieť vodu a až potom tam hodím zemiaky, mám pocit, že takto chutia lepšie)

8. Krok

Podávame 8-10 ružičiek karfiolu na osobu, kto má rád, pridá si k jedlu aj tatársku omáčku

Ingrediencie
1
stredne veľký karfiol
1 hrnček
hladká múka podľa potreby
2
vajec
1 hrnček
strúhanka
1 hrnčeka
rastlinný olej
soľ a mleté čierne korenie
3
veľké zemiaky ako príloha