REKLAMA

Zdroj: photosimysia from Getty Images

Škoricové vianočné koláčiky

Výborné škoricové vianočné koláčiky z krehkého maslového cesta.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25
  • 275 g hladká múka Pridané do
  • 1 pl Prášku do pečiva Pridané do
  • 2 čl mletej škorice Pridané do
  • 120 g cukru Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 125 g mäkkého masla Pridané do
  • 2 kl medu Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Rozohrejte rúru na 180°C a pripravte si plech s papierom na pečenie.

2. Krok

V miske zmiešajte prášok do pečiva, múku, škoricu, cukor a štipku soli.

3. Krok

Pridajte vajce, mäkké maslo a med.

4. Krok

Vypracujte z hmoty cesto. Ak sa vám zdá príliš lepkavé, pridajte ešte trošku múky. Mne sa osvedčilo cesto nechať potom odpočívať 15 minút, lepšie sa s ním potom pracuje.

5. Krok

Cesto vyvaľkajte na doske posypanej múkou na hrúbku približne 0,5 cm.

6. Krok

Pomocou formičky na sušienky vykrajujte koláčiky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie.

7. Krok

Pečte asi 10 minút, kým nezačnú koláčiky naberať zlatohnedú farbu.

8. Krok

Po vychladnutí ich môžete posypať práškovým cukrom alebo polevou podľa chuti, ale aj tak sú skvelé.

Podobné recepty

Najlepšie medovníčky

Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké.

Vianočné keksy

Klasické vianočné keksy zdobené cukrovou polevou.

Medvedie labky ako od babičky

Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

Linecké koláčiky sú moje najobľúbenejšie vianočné koláčiky. Tentokrát som ich vylepšila skvelou vanilkou a extraktom z vanilky. Tá chuť sa nedá porovnať s lineckým pečivom bez tejto skvelej koreniny. Rozvoňajú celú kuchyňu a Vianoce cítiť vo vzduchu.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Najlepšie medovníky

Upečte si doma tradičné medovníky, ktoré sú hneď mäkké.

Podobné recepty

Najlepšie medovníčky

Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké.

Vianočné keksy

Klasické vianočné keksy zdobené cukrovou polevou.

Medvedie labky ako od babičky

Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

Linecké koláčiky sú moje najobľúbenejšie vianočné koláčiky. Tentokrát som ich vylepšila skvelou vanilkou a extraktom z vanilky. Tá chuť sa nedá porovnať s lineckým pečivom bez tejto skvelej koreniny. Rozvoňajú celú kuchyňu a Vianoce cítiť vo vzduchu.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Najlepšie medovníky

Upečte si doma tradičné medovníky, ktoré sú hneď mäkké.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2940 receptov

Cestoviny

451 receptov

Večera

3672 receptov

Raňajky

1051 receptov

Šaláty

325 receptov