:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cVdI8Ywtnf3nr9PzTr9Y/3027cbe87595e7a30a2f9353cd38e8.jpeg)
Zdroj: Freepik
Sicílske baklažánové špagety Alla Norma
Zmes čerstvých paradajok a baklažánov s vyváženou chuťou čili a bazalky. K tomu posýpka zo slaného syra ricotta všetko harmonicky spája a robí z tohto jedla majstrovské dielo talianskej kuchyne.
Ingrediencie
- 1 Veľký baklažán
- 400 g špagiet
- 400 g Plechovka paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Chilli (červené)
- Hrsť čerstvých bazalkových listov
- 100 g parmezán
- Soľ podla chuti
- 4 pl Extra panenského olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Začnite nakrájaním baklažánu na polcentimetrové kolieska. Každú vrstvu nasolíme v cedníku a necháme asi 30 minút odstáť. Pomôže to vytiahnuť horkosť baklažánu, čo je tip, ktorý som sa naučil od najlepších. Nakoniec baklažány opláchnite a osušte.
Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Pridajte plátky baklažánu a opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Mali by byť zmäknuté, ale nie kašovité - kľúčová je dokonalá štruktúra.
Kým sa baklažán varí, priveďte do varu hrniec s osolenou vodou na špagety. Vždy nezabudnite vodu na cestoviny osoliť - pomáha to ochutiť cestoviny zvnútra. Špagety uvarte podľa pokynov na obale.
Medzitým pretlačte cesnak a nakrájajte čili. Na samostatnú panvicu pridajte trochu oleja, cesnak a čili a restujte, kým nie sú aromatické. Pridajte plechovky paradajok a lyžicou ich rozdeľte. Nechajte dusiť, kým mierne nezhustne; zvyčajne to trvá asi 15 minút, ale v tomto prípade dôverujte svojim inštinktom.
V tomto čase by už mali byť cestoviny hotové. Sceďte ich, pričom si ponechajte trochu vody z cestovín. Pridanie trochy vody z cestovín do omáčky pomáha omáčku zahusťovať a vďaka tomu lepšie drží na cestovinách, čo je tip, o ktorý som sa podelila so všetkými svojimi priateľmi doma.
Do paradajkovej omáčky vmiešajte uvarený baklažán a nasekanú bazalku.
Scedené špagety zmiešajte s omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby sa každý kúsok špagiet obalil omáčkou.
Podávajte horúce, ozdobte ich štedrými hoblinami Ricotta Salata (alebo parmezánu) a niekoľkými lístkami čerstvej bazalky, ktoré sa pri každom súste spoja do symfónie chutí.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cWJPFybVXHxH3nfyyTFX/8f17d92638cf07f278e87daf54ed2f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xjFMa06FotXsHbp98o7g/f4dc4aa3e323ddd0b8d60644931c8f.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 