REKLAMA
   
Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere
Šampiňóny s údeným tofu na smotane
Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
5
 - 500 g huba
 - 1 ks veľká cibuľa
 - olivový olej
 - 1 čl soľ
 - 1 čl mleté čierne korenie
 - 1 čl mletá červená paprika
 - 1 čl mletá kurkuma
 - 1 čl vegeta
 - 1 ks paradajkový pretlak
 - 1 ks šľahačka
 - 1 pl polohrubá múka
 - 1 ks citrónová šťava
 - 1 pack tofu
 
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky.
2. Krok 
  Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na panvici s troškou olivového oleja. Pridáme tam nakrájané šampiňóny, červenú papriku, korenie, soľ a zalejeme vodou po vrch šampiónov.
3. Krok 
  Zhruba po 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a tofu. Dusíme, dokým nie sú šampiňóny mäkké.
4. Krok 
  Na záver pridávame smotanu na šľahanie, v ktorej rozmiešame múku a necháme zovrieť. Dochutíme podľa potreby, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.