REKLAMA

Zdroj: Pixabay : grandstream

Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom

Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Cestoviny (špagety, penne alebo čokoľvek, čo máte po ruke) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 červená paprika Pridané do
  • 1 cuketa Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 Dóza Tuniak vo vode Pridané do
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Čajová lyžička oregano Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale. Malý tip: do vody na varenie pridajte štipku soli a kvapku olivového oleja, aby sa cestoviny nezlepili a boli aromatickejšie.

2. Krok

Kým sa cestoviny varia, pripravte si zeleninu. Cesnak a cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Umyte aj papriku a cuketu a nakrájajte ich na malé pásiky alebo kocky.

3. Krok

Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cesnak a cibuľu. Restujte ich, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte papriku a cuketu a smažte, kým nezmäknú. Zistil som, že zelenina získa lepšiu chuť, ak ju budete smažiť o niečo dlhšie. Nakoniec do zeleniny vmiešajte odkvapkaného tuniaka.

4. Krok

K uvareným cestovinám pridajte zeleninu s tuniakom, pridajte oregano a dochuťte soľou a korením. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.

5. Krok

Nakoniec cestoviny so zeleninou a tuniakom posypte strúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov