Rýchla živanska v rure

REKLAMA

Recept na pečenú živanskú v rúre

  • 50Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g zemiaky Pridané do
  • 600 g krkovička bravčová Pridané do
  • 150 g slanina údená prerastená Pridané do
  • 200 g klobása údená čerstvá Pridané do
  • 3 ks cibuľa Pridané do
  • 3 ks cesnak Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 pl horčica plnotučná Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • paprika červená mletá Pridané do
  • chilli Pridané do
  • soľ Pridané do
  • paprika čerstvá červená Pridané do
  • rasca mletá Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, mierne naklepeme a vložíme do oleja, ktorý sme zmiešali s horčicou a prelisovaným cesnakom. Necháme odležať najlepšie cez noc. Na dva krát preložený alobal naskladáme slaninu, na ňu kolieska zemiakov, na zemiaky kolieska klobásy, na klobásu krkovičku a na vrch opäť zemiaky. Jednotlivé vrstvy koreníme a prekladáme kolieskami cibule, nakrájanej červenej papriky a slaniny.

2. Krok

Vytvarujeme batôžtek veľkosti asi 300 g na osobu, dôležité je ho dobre uzavrieť a stlačiť, aby v ňom neostal vzduch, lebo by sa to dusilo a nie pieklo. Rošt nastavíme do strednej polohy rúry, zapneme spodný aj vrchný ohrev na 230 °C,balíčky položíme na rošt a pečieme 40 - 50 minút. Po upečení roztvoríme a zistíme, že nie je potrebebné ešte dopekať zvrchu, je to rovnomerne prepečené z každej strany. Ak nie, tak gril na pár minút.

3. Krok

Dobrú chuť

Komentáre (1)

Xenia 4. 7. 2022

Vyzerá luxusne

Podobné recepty

Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci kurací kebab
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička na šťave
Recept od prémiového používateľa
Grilovaná krkovička v marináde
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaná krkovička v marináde

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci kurací kebab
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička na šťave
Recept od prémiového používateľa
Grilovaná krkovička v marináde
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaná krkovička v marináde

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Adri1017

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

50
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, mierne naklepeme a vložíme do oleja, ktorý sme zmiešali s horčicou a prelisovaným cesnakom. Necháme odležať najlepšie cez noc. Na dva krát preložený alobal naskladáme slaninu, na ňu kolieska zemiakov, na zemiaky kolieska klobásy, na klobásu krkovičku a na vrch opäť zemiaky. Jednotlivé vrstvy koreníme a prekladáme kolieskami cibule, nakrájanej červenej papriky a slaniny.

2. Krok

Vytvarujeme batôžtek veľkosti asi 300 g na osobu, dôležité je ho dobre uzavrieť a stlačiť, aby v ňom neostal vzduch, lebo by sa to dusilo a nie pieklo. Rošt nastavíme do strednej polohy rúry, zapneme spodný aj vrchný ohrev na 230 °C,balíčky položíme na rošt a pečieme 40 - 50 minút. Po upečení roztvoríme a zistíme, že nie je potrebebné ešte dopekať zvrchu, je to rovnomerne prepečené z každej strany. Ak nie, tak gril na pár minút.

3. Krok

Dobrú chuť

Ingrediencie
800 g
zemiaky
600 g
krkovička bravčová
150 g
slanina údená prerastená
200 g
klobása údená čerstvá
3 ks
cibuľa
3 ks
cesnak
olej
2 pl
horčica plnotučná
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
chilli
soľ
paprika čerstvá červená
rasca mletá