REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c9jJlq9wV_bEGwg99Jix/2f913d72a0e6b715827bde82f2b2676d.jpeg)
Rybie filé na masle
40 min
3
V tomto recepte môžete použiť akýkoľvek druh ryby. Omáčka dodá rybičke skvelú jemne citrónovú chuť.
40 min
3
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 2 filety z lososa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Citrusová omáčka
- 3 pl maslo
- 2 pl nasekaná cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1⁄2 hrnčeka zeleninový bujón
- 3 pl citrónová šťava
- 1 šálek šľahačka
- petržlen
- soľ a mleté korenie

REKLAMA
Postup
1. Krok
Filety z lososa si z oboch strán osolíme a okoreníme. Z prudka opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Opekáme najskôr kožou dole.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c9jJlq9wV_bEGwg99Jix/92acc61ea68f062e148953f2431453af.png)
Zdroj: youtube / Spice Bangla
2. Krok
Na čistej panvici si rozpustíme maslo. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c9jJlq9wV_bEGwg99Jix/63d88d8c0251614ff4de8103f80f0c82.png)
Zdroj: youtube / Spice Bangla
3. Krok
Keď nám zmes pekne zhnedne prilejeme zeleninový vývar, šťavu z citróna a smotanu. Spolu všetko prevaríme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c9jJlq9wV_bEGwg99Jix/d578f951e4a60f3613083fff5f92903f.png)
Zdroj: youtube / Spice Bangla
4. Krok
Lososa už len prelejeme omáčkou a môžeme podávať.
nádherné, fakt