REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/ae71cd0aa43da822e4dbc98c9165b49a.jpeg)
Ríbezľový koláč so snehom
Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 120 g kryštálový cukor
- 4 žĺtko
- 60 g zmäknutého masla
- 80 mlieka
- 11⁄2 čl kypriaceho prášku do pečiva
sneh
- 4 bielka
- 100 g kryštálový cukor
- 700 g ríbezlí
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/445ce39399ad69a6b3c88a3f5f0e91af.jpeg)
2. Krok
Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/d2e3ed776aa33ec4bc2dff5d55222664.jpeg)
3. Krok
Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/8ee8956a93f9458ee7f209f9dcb8150f.jpeg)
4. Krok
Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/16fcebdd608b3a6ab49c13f9623a20bf.jpeg)