REKLAMA
![Ríbezľový koláč so snehom Ríbezľový koláč so snehom](https://eu.tastescdn.net/thumbor/RNfLh8JFvJiBRWwru2zm0Prx_eQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/ae71cd0aa43da822e4dbc98c9165b49a.jpeg)
Ríbezľový koláč so snehom
Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 120 g kryštálový cukor
- 4 žĺtko
- 60 g zmäknutého masla
- 80 mlieka
- 11⁄2 čl kypriaceho prášku do pečiva
sneh
- 4 bielka
- 100 g kryštálový cukor
- 700 g ríbezlí
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.
![Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1 Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/IXBoLOjqvcY3tELltMYrOHz33r0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/445ce39399ad69a6b3c88a3f5f0e91af.jpeg)
2. Krok
Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.
![Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1 Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/DXO0YYC7Dt_IKxox2N94JmvW3wo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/d2e3ed776aa33ec4bc2dff5d55222664.jpeg)
3. Krok
Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.
![Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1 Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/vArEBYJJquIhkeV9RnbaONAm2Sc=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/8ee8956a93f9458ee7f209f9dcb8150f.jpeg)
4. Krok
Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.
![Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1 Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/oeGRcSDa2zeJiGDFzi8wgadOoWM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/16fcebdd608b3a6ab49c13f9623a20bf.jpeg)
Dnes to idem vyskusat.. sama som zvedava... dakujem za super recept... ;)