REKLAMA
Ríbezľový koláč so snehom

Ríbezľový koláč so snehom

Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 4 žĺtko Pridané do
  • 60 g zmäknutého masla Pridané do
  • 80 mlieka Pridané do
  • 112 čl kypriaceho prášku do pečiva Pridané do

sneh

  • 4 bielka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 700 g ríbezlí Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
2. Krok

Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
3. Krok

Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
4. Krok

Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov