REKLAMA
Ríbezľový koláč so snehom

Ríbezľový koláč so snehom

Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 4 žĺtko Pridané do
  • 60 g zmäknutého masla Pridané do
  • 80 mlieka Pridané do
  • 112 čl kypriaceho prášku do pečiva Pridané do

sneh

  • 4 bielka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 700 g ríbezlí Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
2. Krok

Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
3. Krok

Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1
4. Krok

Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.

Ríbezľový koláč so snehom - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Monika 28. 11. 2021

Dnes to idem vyskusat.. sama som zvedava... dakujem za super recept... ;)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov