FOTORECEPT Ríbezľový koláč so snehom
Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.
- 75Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 120 g kryštálového cukru
- 4 žĺtka
- 60 g zmäknutého masla
- 80 mlieka
- 11⁄2 čl kypriaceho prášku do pečiva
sneh
- 4 bielka
- 100 g kryštálového cukru
- 700 g ríbezlí
Postup
Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.
Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.
Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.
Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Ríbezľový koláč so snehom
Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lFCU_VIEYuWPKnLaShOZ/ae71cd0aa43da822e4dbc98c9165b49a.jpeg)
Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.
Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.
Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.
Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.