REKLAMA
Ríbezľový koláč pod snehom

Ríbezľový koláč pod snehom

Inšpirácia na osviežujúci koláč počas ríbezľovej sezóny.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
30

Poleva

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 220 g práškový cukor Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 300 g ríbezle Pridané do

Cesto

  • 125 g maslo Pridané do
  • 4 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • 400 g múka Pridané do
  • 220 ml mlieko Pridané do
  • 125 g práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, pridáme štipku soli. Nakoniec primiešame zlatý klas. Zatiaľ si sneh odložíme do chladničky.

2. Krok

Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Môžeme si zapnúť rúru na 180 stupňov.

3. Krok

Pridáme mlieko a zmes vyšľaháme do jemnej peny.

4. Krok

Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Do snehu opatrne primiešame ríbezle a zmesou potrieme cesto, aby sa časti nepremiešali.

6. Krok

Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. Poleva má byť zlatohnedá.

Ríbezľový koláč pod snehom - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov