REKLAMA
Ríbezľový koláč pod snehom

Ríbezľový koláč pod snehom

Inšpirácia na osviežujúci koláč počas ríbezľovej sezóny.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
30

Poleva

  • 4 ks vaječné bielka Pridané do
  • 220 g práškový cukor Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 300 g ríbezle Pridané do

Cesto

  • 125 g maslo Pridané do
  • 4 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • 400 g múka Pridané do
  • 220 ml mlieko Pridané do
  • 125 g práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, pridáme štipku soli. Nakoniec primiešame zlatý klas. Zatiaľ si sneh odložíme do chladničky.

2. Krok

Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Môžeme si zapnúť rúru na 180 stupňov.

3. Krok

Pridáme mlieko a zmes vyšľaháme do jemnej peny.

4. Krok

Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Do snehu opatrne primiešame ríbezle a zmesou potrieme cesto, aby sa časti nepremiešali.

6. Krok

Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. Poleva má byť zlatohnedá.

Ríbezľový koláč pod snehom - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Ingrida 6. 9. 2022

vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4180 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3157 receptov

Raňajky

1169 receptov

Večera

3849 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

460 receptov