Ríbezľový koláč pod snehom

Ríbezľový koláč pod snehom

REKLAMA

Inšpirácia na osviežujúci koláč počas ríbezľovej sezóny.

  • 60Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Poleva

  • 4 ks vaječný bielok Pridané do
  • 220 g práškový cukor Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 300 g ríbezle Pridané do

Cesto

  • 125 g maslo Pridané do
  • 4 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 220 ml mlieko Pridané do
  • 125 g práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, pridáme štipku soli. Nakoniec primiešame zlatý klas. Zatiaľ si sneh odložíme do chladničky.

2. Krok

Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Môžeme si zapnúť rúru na 180 stupňov.

3. Krok

Pridáme mlieko a zmes vyšľaháme do jemnej peny.

4. Krok

Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Do snehu opatrne primiešame ríbezle a zmesou potrieme cesto, aby sa časti nepremiešali.

6. Krok

Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. Poleva má byť zlatohnedá.

Ríbezľový koláč pod snehom - krok prípravy 6

Komentáre (1)

Ingrida 6. 9. 2022

vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Šťavnatý ríbezľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ríbezľový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Šťavnatý ríbezľový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ríbezľový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Mary_vari

Ríbezľový koláč pod snehom

Inšpirácia na osviežujúci koláč počas ríbezľovej sezóny.

60
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, pridáme štipku soli. Nakoniec primiešame zlatý klas. Zatiaľ si sneh odložíme do chladničky.

2. Krok

Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Môžeme si zapnúť rúru na 180 stupňov.

3. Krok

Pridáme mlieko a zmes vyšľaháme do jemnej peny.

4. Krok

Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Do snehu opatrne primiešame ríbezle a zmesou potrieme cesto, aby sa časti nepremiešali.

6. Krok

Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. Poleva má byť zlatohnedá.

Ingrediencie
Poleva
4 ks
vaječný bielok
220 g
práškový cukor
1 bal
Zlatý klas
štipka soli
300 g
ríbezle
Cesto
125 g
maslo
4 ks
vaječný žĺtok
1 bal
vanilkový cukor
1 bal
kypriaci prášok
400 g
hladká múka
220 ml
mlieko
125 g
práškový cukor