Pstruh s opekanými zemiakmi

Pstruh s opekanými zemiakmi

REKLAMA

Rýchly a zdravý obed, ktorý kompletne celý pripravíte v rúre. Bez použitia jediného hrnca, či panvice.

  • 60Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Opekané zemiaky

  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 2 čl korenie na zemiaky Pridané do
  • 1 čl rasca celá Pridané do
  • na pokvapkanie slnečnicový olej Pridané do

Pstruh

  • 300 g pstruh lososovitý Pridané do
  • 1 čl bazalka Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • štipka mleté čierne korenie Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Dochutenie

  • polovica citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Zemiaky poriadne umyjeme (nešúpeme). Nakrájame na mesiačiky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

2. Krok

Dáme piecť do trúby na 190 stupňov, približne 30 minút.

3. Krok

Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si pstruha, ktorého narežeme na tri kúsky.

4. Krok

Každý kúsok posolíme, okoreníme a pridáme bazalku.

5. Krok

Kúsky pstruha poukladáme na plech a na každý jeden položíme plátok masla.

6. Krok

Pridáme do trúby k zemiakom a pečieme približne 15 minút. Až kým nie sú zemiaky a pstruh celkom upečené.

7. Krok

SERVÍROVANIE: Zemiaky spolu so pstruhom servírujeme na plytký tanier. Nakoniec pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.

8. Krok

„Nepotrebujete striebornú vidličku, aby ste jedli dobré jedlo.“ - Paul Prudhomme

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Vyzera uzasne, cez vikend idem na to, dakujem za tip :)

Podobné recepty

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Pstruh s opekanými zemiakmi

Rýchly a zdravý obed, ktorý kompletne celý pripravíte v rúre. Bez použitia jediného hrnca, či panvice.

60
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Zemiaky poriadne umyjeme (nešúpeme). Nakrájame na mesiačiky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

2. Krok

Dáme piecť do trúby na 190 stupňov, približne 30 minút.

3. Krok

Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si pstruha, ktorého narežeme na tri kúsky.

4. Krok

Každý kúsok posolíme, okoreníme a pridáme bazalku.

5. Krok

Kúsky pstruha poukladáme na plech a na každý jeden položíme plátok masla.

6. Krok

Pridáme do trúby k zemiakom a pečieme približne 15 minút. Až kým nie sú zemiaky a pstruh celkom upečené.

7. Krok

SERVÍROVANIE: Zemiaky spolu so pstruhom servírujeme na plytký tanier. Nakoniec pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.

8. Krok

„Nepotrebujete striebornú vidličku, aby ste jedli dobré jedlo.“ - Paul Prudhomme

Ingrediencie
Opekané zemiaky
300 g
zemiaky
2 čl
soľ
2 čl
korenie na zemiaky
1 čl
rasca celá
na pokvapkanie slnečnicový olej
Pstruh
300 g
pstruh lososovitý
1 čl
bazalka
štipka
soľ
štipka
mleté čierne korenie
100 g
maslo
Dochutenie
polovica
citrón