Zdroj: JernejaR for Pixabay
Pripravte si jednoduché tekvicové špagety
Jedným z mojich obľúbených receptov v jesennom období sú tieto chutné tekvicové špagety. Kombinácii sladkej tekvice a pikantného cesnaku sa jednoducho nedá odolať. Pripravila som ho už desiatkykrát a vždy je to hit. Tento recept je ideálny, keď si chcete pripraviť rýchle a chutné jedlo.
Ingrediencie
- 500 g špagety
- 1 malé tekvica hokkaido
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml Krém
- 2 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán
- Niekoľko čerstvých bazalkových listov
Najnovšie letáky
Postup
Pri príprave receptu na tekvicové špagety tekvicu dôkladne umyte, rozpolte, zbavte semien a nakrájajte na malé kocky. Nemajte obavy, šupku z tekvice Hokkaido odstraňovať nemusíte. Počas varenia zmäkne a je veľmi chutná.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a na miernom ohni opečte tekvicu. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Vždy dobre premiešajte, aby sa cesnak nepripálil. Približne po 10 minútach by mala byť tekvica mäkká a mierne skaramelizovaná.
Medzitým uvarte špagety v osolenej vode podľa pokynov na obale. Odporúčam variť cestoviny al dente, aby boli stále na jazyku.
Do tekvice pridajte smotanu, dochuťte soľou a korením a na miernom ohni varte, kým nevznikne krémová omáčka.
Do tekvicovej omáčky pridajte scedené špagety a dobre premiešajte, aby boli všetky špagety pokryté omáčkou. V tomto momente sa chuť tekvicovej omáčky skutočne rozplynie v špagetách.
Tekvicové špagety ihneď podávajte s čerstvo nastrúhaným parmezánom a niekoľkými lístkami čerstvej bazalky. Vychutnajte si jedlo!
Osobný tip: Tento recept môžete obmeniť posypaním praženými slnečnicovými alebo tekvicovými semienkami. Dodá to pokrmu príjemnú štruktúru a zlepší chuť.