REKLAMA

Zdroj: Ohotnik from Canva

Prekladané kysnuté cesto

Prekladané kysnutné cesto sa nazýva "pľundrové cesto" a je to niečo medzi kysnutým a lístkovým cestom. Pečú sa z neho šatôčky, záviny, croissanty, slimáčiky a ďalšie iné dobrotky.

REKLAMA
Základný recept na kysnuté cesto a všetko dôležité, aby sa podarilo na prvýkrát!

Recept nájdeš v tomto článku

Základný recept na kysnuté cesto a všetko dôležité, aby sa podarilo na prvýkrát!

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 40 g cukru Pridané do
  • 300 ml mlieka Pridané do
  • 250 g masla Pridané do
  • 5 g soli Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Múku preosejeme do väčšej misky, na stred urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, droždie a trochu teplého mlieka. Premiešame a necháme 15 minút odstáť.

2. Krok

K droždiu pridáme zvyšné mlieko, maslo, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré pokryjeme uterákom a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu, kým nezdvojnásobí objem.

3. Krok

Keď je cesto vysoké, premiešame ho a necháme ešte hodinu kysnúť. Potom cesto premiesime a necháme ďalších 15 minút odpočívať.

4. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti a každú z nich vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm, premastíme maslom a skladáme ho z jednej strany, z druhej strany a opäť na polovicu. Vyvaľkať a zopakovať – z jednej strany, z druhej strany a opäť na polovicu.

5. Krok

Po zložení cesto premastíme maslom, zabalíme do uteráka a necháme opäť kysnúť asi 2 hodiny. Potom cesto môžeme použiť na výrobu rôznych dobrôt.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1406 receptov

Obed

4470 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov