REKLAMA
Plnený bravčový bôčik
Plnený bôčik recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 600 g bravčový bôčik
- soľ
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
Plnka
- 1 žltá paprika
- 1 Cibuľa
- 1 paprika
- 5 listov kapusta
- 1 biela paprika
- pažítka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Začneme s prípravou plnky. Na oleji si orestujeme nakrájané papriky, cibuľu, kapustu. Restujeme len chvíľku aby nám zelenina trocha zmäkla a lepšie sa s ňou pracovalo. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú pažitku.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Bravčový bôčik si rozdelíme na dve časti. Mäso poriadne nasolíme, okoreníme.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Plnkou naplníme oba pláty mäsa. Bôčik zrolujeme a pomôžeme si špagátom aby sme ho previazai a roláda sa nám nerozpadla. Vrch mäsa posypeme grilovacím korením.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Mäso dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na hodinu a pol. Potom Zvýšime teplotu a mäso ešte zapečieme.
Zdroj: Youtube