Plnené cuketové krúžky
Cuketa s kuracím mäsom je ľahké jedlo vhodné na obed aj večeru.Cuketa je nízkokalorická zelenina bohatá na vlákninu a kuracie mäso poskytuje kvalitný zdroj bielkovín.Lahká príprava a chutné výsledné jedlo Vás určite očarí.
Ingrediencie
Cuketová pochúťka
- 1 cuketa
 - 400 g kuracie prsia
 - 100 g Niva syr
 - 2 strúčik cesnaku
 - mleté čierne korenie
 - kyslá smotana
 - tvrdý syr
 - soľ
 - údená slanina
 - zemiaky
 
Omáčka
- cuketa
 - 200 ml voda
 - 3 syrokrém
 - 100 g mozzarella
 - mleté čierne korenie
 - soľ
 - vegeta
 
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Do misky si dáme kuracie prsia nakrájané na veľmi drobno. Pridáme k nim nastrúhanú nivu,cuketu/asi hrsť aby zmes nebola moc riedka/ a vajíčko. Spolu to dobre premiešame, aby vznikla hustejšia zmes. Dochutíme pretlačeným cesnakom a mletým korením (štvorfarebným alebo čiernym). Zmes necháme chvíľu odstáť.
Cuketu očistíme a nakrájame na hrubšie krúžky, šupku necháme. Vnútro (semienkovú časť) vydlabeme a dáme variť do trochy vody – použijeme ju neskôr na omáčku.
Cuketové krúžky poukladáme na vymastený plech, posypeme okolo kúsky slaninky/dodá nám vôňu a chuť/ a do stredu každého cuketového krúžku vložíme pripravenú kuraciu plnku s nivou.
Navrch plnky dáme lyžicu pochúťkovej smotany a posypeme strúhaným syrom.Okolo poukladáme zemiaky ,posolíme , vložíme do rúry a upečieme do zlatista. Ja som do stredu cukety na smotanu dala polku chery rajčiny na skrášlenie :)
Medzitým si pripravíme omáčku: cuketové semienka s vývarom precedíme cez sitko .Semienka vyhodíme a vývar z nich si necháme na omáčku .
Osmahneme si nadrobno nakrájanú cibuľku ,zalejeme vývarom z cukety, pridáme nastrúhanú mozzarellu, syrokrém, trochu čierneho korenia a vegety.
Všetko spolu povaríme, rozmixujeme a dochutíme soľou.
A môžme servírovať:upečené cuketové krúžky,voňavé zemiačky z rúry dáme na tanier a polejeme to pripravenou syrovou omáčkou. Dobrú chuť prajem !
Je to výborný recept určite ho vyskúšam.