Plnená hovädzia roláda so syrom a špenátom
Šťavnatá plnená roláda, prekoná všetky očakávania. So syrovo-špenátovou plnkou chutí fantasticky.
Ingrediencie
- Flank steak
 - olivový olej
 - 1 Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 200 g smotanový syr cream cheese
 - 1 Hŕstka baby špenát
 - plátkový tvrdý syr
 - soľ a korenie
 
Najnovšie letáky
Postup
Flank steak prekrojíme na polovicu a prípadne vyklepeme na tenkú vrstvu.
Na panvici si necháme zohriať olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Miešame, kým cibuľa nezosklovatie.
Do panvice k cibuľovému základu vložíme cream cheese a necháme rozpustiť. Ochutíme soľou a korením.
Na steak po celej ploche rozotrieme vrstvu cream cheese. Rozložíme čerstvý baby špenát a plátky provolone syra alebo mozzarelly.
Zložíme do rolky a poriadne postláčame prstami, aby držala svoj tvar.
Rolku nakrájame na kolieska. Pre úhľadnejšie rezy si môžeme pomôcť drevenými špajdlami, ktoré zapichneme 1-2 cm od seba.
Kolieska prenesieme aj so špajdľami na rozpálenú grilovaciu panvicu a opekáme z oboch strán.
Pred podávaním odstránime špajdle a podávame s čerstvým šalátom alebo opekanými zemiakmi.