REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WtMuDtNXzR5SAwc37kA3/2b07ab77c03ba36ddf77a6440f1e40.jpeg)
Pečený ružičkový kel s parmezánom
Už ste ochutnali karamelizovaný pečený ružičkový kel? S parmezánom tvoria dokonalú súhru chutí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 hrste ružičkový kel
- 3 pl maslo
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl parmezán
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Rozohrejeme panvicu a rozpustíme v nej polievkovú lyžicu masla. Pridáme pretlačený cesnak a opekáme.
2. Krok
Po chvíľke pridáme druhú lyžicu masla a necháme v panvici rozpustiť. Vložíme asi 2 hrste ružičkového kelu, ktorý si pred tým očistíme a nakrájame na polovice.
3. Krok
Opekáme zo všetkých strán a občas premiešame.
4. Krok
Pridáme lyžicu masla, premiešame a opekáme ešte ďalšie 3 minúty.
5. Krok
Hotový ružičkový kel prenesieme na tanier a servírujeme s parmezánom navrchu. Dochutíme podľa vlastnej chuti soľou a korením.