Pečený baklažán plnený šošovicou

REKLAMA

Jednoduchý recept, skvelá chuť a dostatok bielkovín v jednom jedle.

  • 60Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Šošovicová náplň

  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 12 hrnčeka sušená hnedá šošovica Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 400 g nakrájané rajčiny v konzerve Pridané do
  • 12 čl oregano Pridané do
  • 12 čl rasca mletá Pridané do
  • 1 čl údená paprika Pridané do
  • 12 čl Čili Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • podľa potreby čierne korenie podľa chuti Pridané do

Baklažán

  • 2 ks baklažány Pridané do
  • podľa potreby olivový olej Pridané do
  • podľa potreby soľ Pridané do
  • 2 pl vegan parmezán Pridané do
  • 1 pl strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Šošovicu si uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom. Nahrejeme si trúbu na 200°C.

2. Krok

Baklažán si rozpolíme na polku a lyžicou vyberiem vnútro tak aby sme ho baklažán mohli dostatočne naplniť. Baklažán položíme vykrojenou častou nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom vnútornú aj vonkajšiu stranu a osolíme podľa potreby. Dáme do trúby na 30 minút piecť.

3. Krok

Medzitým si pripravíme šošovicovú zmes. Vo veľkej panvici zahrejeme olivový olej na miernom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a opekáme do sklovita (4-5 minút).

4. Krok

Pridáme zavárané rajčiny a všetky koreniny: oregano, rasca, čili, údená paprika, soľ a čierne korenie. Necháme ešte 10-15 minút tiahnuť nech nám zmes zhustne a chute sa spoja.

5. Krok

Keď je baklažán upečený, otočíme ho a naplníme ho celkom povrch šošovicovou zmesou a posypeme zmesou vegánskeho parmezánu a strúhanky. Dáme baklažán naspäť do trúby a necháme ešte 15 minút zapiecť.

6. Krok

Podávame s ryžou, pšenom, polentou alebo karfiolovou ryžou. Navrch zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0

vynikajuci receptik :) robila som prvykrat podla vasho receptu a musim povedat ze uplne uzasny receptik,dobre to dopadlo.A manzelovi velmi chutil..dakujem :)

Ďakujem za recept, už sa naň teším.

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chilli No-Con Carne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Chilli No-Con Carne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chilli No-Con Carne
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Chilli No-Con Carne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Pečený baklažán plnený šošovicou

Jednoduchý recept, skvelá chuť a dostatok bielkovín v jednom jedle.

60
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Šošovicu si uvaríme podľa návodu na obale a odložíme bokom. Nahrejeme si trúbu na 200°C.

2. Krok

Baklažán si rozpolíme na polku a lyžicou vyberiem vnútro tak aby sme ho baklažán mohli dostatočne naplniť. Baklažán položíme vykrojenou častou nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom vnútornú aj vonkajšiu stranu a osolíme podľa potreby. Dáme do trúby na 30 minút piecť.

3. Krok

Medzitým si pripravíme šošovicovú zmes. Vo veľkej panvici zahrejeme olivový olej na miernom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a opekáme do sklovita (4-5 minút).

4. Krok

Pridáme zavárané rajčiny a všetky koreniny: oregano, rasca, čili, údená paprika, soľ a čierne korenie. Necháme ešte 10-15 minút tiahnuť nech nám zmes zhustne a chute sa spoja.

5. Krok

Keď je baklažán upečený, otočíme ho a naplníme ho celkom povrch šošovicovou zmesou a posypeme zmesou vegánskeho parmezánu a strúhanky. Dáme baklažán naspäť do trúby a necháme ešte 15 minút zapiecť.

6. Krok

Podávame s ryžou, pšenom, polentou alebo karfiolovou ryžou. Navrch zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie
Šošovicová náplň
2 pl
olivový olej
12 hrnčeka
sušená hnedá šošovica
1 ks
žltá cibuľa
1 strúčik
cesnaku
400 g
nakrájané rajčiny v konzerve
12 čl
oregano
12 čl
rasca mletá
1 čl
údená paprika
12 čl
Čili
1 čl
soľ
podľa potreby
čierne korenie podľa chuti
Baklažán
2 ks
baklažány
podľa potreby
olivový olej
podľa potreby
soľ
2 pl
vegan parmezán
1 pl
strúhanka