REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fycw26ACASAiiLyj1Og_/a1e1e8f4bbd2b1405ca8582cefb18238.jpeg)
Pavlova torta
Jednoduchá a chutná torta pre celú rodinu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Snehové pláty 3 kusy
- 6 ks vaječné bielka
- 300 g cukor
- 11⁄2 pl citrónová šťava
- 11⁄2 pl škrobu
Plnka
- 500 g mascarpone
- 2 dl smotany na šľahanie
- podľa chuti cukor
- podľa chuti vanilka
- podľa chuti ovocie

REKLAMA
Postup
60 min
1. Krok
Bielky a cukor vyšľaháme do tuhej peny. Pridáme šťavu z citróna a škrob. Všetko spolu zmiešame.
2. Krok
Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone, šľahačku, cukor a vanilku do tuhej konzistencie.
3. Krok
Rúru vyhrejeme na 150 stupňov. Z uvedeného množstva nám vyjdú 3 snehové pláty. Keď vkladáme pláty do rúry, teplotu stiahneme na 100 stupňov na približne hodinu. Pláty nechávame v rúre cez noc vychladnúť.
4. Krok
Pripravenú plnku vrstvíme na pláty spolu s ovocím. Tortu môžete podávať dobrú chuť 🙂
Komentáre (3)
ahoj baby :) čím krájate pavlovku aby sa vám nerozpadala a nepraskala vám vrstva bielok ? Zamýšľam sa nad objednnaím cukrárskeho noža wusthof od profikuchar s dĺžkou čepele 26 cm - čo myslíte ?
Kásna wow <3
Podobá sa na Pavlovovej tortu .. :- )l