Pavlova torta s ovocím

Pavlova torta s ovocím

Jemný dezert, ktorý najlepšie chutí v lete s domácimi jahodami a malinami.

  • 80Minút
  • 10Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 10

Snehové pláty

  • Infinity ks bielka
  • Infinity kryštálový cukor
  • Infinity čl ocot

Plnka

  • Infinity mascarpone
  • Infinity ml smotana na šľahanie
  • vanilkový struk
  • ovocie podľa chuti

Postup

1. Krok

Ako prvé si vyšľaháme bielka s cukrom do tuha. Šľaháme naozaj dlho a na záver pridáme lyžičku octu.

2. Krok

Nachystáme si 2 kusy papieru na pečenie, na ktoré si nakreslíme kruh (priemer torty, akú chceme mať).

3. Krok

Vyšľahaný sneh rozdelíme na 2 časti a každú časť navrstvíme na cca. veľkosť nakresleného kruhu. Berte do úvahy, že cesto sa pri pečení zvykne roztiahnuť o cca. pol centimetra. Oba snehové pláty pečieme resp. sušíme naraz vo vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 60 minút. Sledujeme. Torta by mala byť jemne chrumkavá zvonku a krásne vláčna zvnútra.

4. Krok

Kým sa pláty pečú, pripravíme si plnku. Zmiešame mascarpone s vyšľahanou šľahačkou. Osladíme vanilkovým strukom.

5. Krok

Pripravíme si vychladnuté pláty. Na prvý opatrne natierame polovicu plnky, posypeme ovocím a položíme druhý plát. Zvyšnú plnku navrstvíme na vrch a ozdobíme ovocím.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (15)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie