Palacinky plnené mletým mäsom
Tvarohové ľahké cesto ,,plnka zaleží aké mäso použiješ ,ja som použila morčacie 2% ,takže recept sa dá upraviť aj pre fit dietu😉,cesto sa môže použiť na sladko aj slano
Ingrediencie
- Cesto na palacinky
- 250 g tvaroh jemný
- 250 g špaldová hladká múka
- 2 vajce
- 200 ml mlieko
- 100 ml voda
- Plnka mäsová
- 1 šalotka
- 390 g mleté mäso
- 70 g mix zelenina
- kukurica hrášok
- 360 g šampiňóny
- 370 g pretlak rajčinový
- vegeta
- soľ
- ml čierne korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Cesto palacnky:
Do misky dáme tvaroh,múku, vajíčka,mlieko, vodu,trošku soli a rozmiešame ručným mixérom do jemna, necháme chvíľku postáť a vysmážame na kvapôčke olioleja.
Plnka mäsová:
Šalotku nakrájame na drobno a osmahneme pridáme mleté mäso,osolíme a okoreníme.
Dusíme do mäkka ak použiješ mleté morčacie mäso to je hotové raz dva,, pridáme mix zeleninu a šampiňony zdusíme chvíľku.
Potom pridáme rajčinový pretlak, alebo pasírované rajčiny ochutíme vegetou, ml.korením a môžeme aj trošku chili,ale nemusí byť.
Palacinky necháme na chvíľku odležať a potom plníme plnkou, zrolujeme posypeme syrom. Ak nechceme slané palacinky môžeme ich naplniť nutelou, ovocím ,alebo každému ako vyhovuje.