Ovsený koláčik

REKLAMA
  • 30Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • veľké banány
  • 120 ovsených vločiek
  • 50 hrozienok
  • lyžička škorice
  • Štipka soli

➡️ Plnka

  • 100 nízkotučného hrudkovitého tvarohu
  • 50 bieleho skyra
  • balíček vanilkový cukor
  • 300 ml mlieka
  • proteínový puding v prášku
  • lyžica želatínový stužovač
  • podľa potreby xylitol na dosladenie pudingu
  • lyofilizované jahody
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyté hrozienka na chvíľu namočíme do vody.

2. Krok

Banány vidličkou roztlačíme. Primiešame ostatné prísady,nakoniec pridáme hrozienka / nakrájala som na menšie kúsky, ale môžte kľudne pridať aj celé.

3. Krok

Na plech som dala pečiaci papier, potrela som troškou masla. Základ som dala do odopínacej formy bez dna / ľahšie sa mi potom tie základy vyberajú .

4. Krok

Formu som tiež potrela troškou masla. Z masy som dala aj na steny formy, asi do výšky 2cm.

5. Krok

Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Pečieme približne 15 - 20 minút.

6. Krok

Hotové necháme troška vychladnúť a vyberieme z formy.

7. Krok

Na plnku si uvaríme puding, osladíme podľa chuti. Uvarený občas premiešame, necháme troška vychladnúť.

8. Krok

Tvaroh zmiešame so skyrom a vanilkovým cukrom. Rozotrieme na základ. Posypeme lyofilizovanými jahodami .

9. Krok

Už nie horúci puding vymixujeme so želatínovým stužovačom. Dáme na tvaroh a jahody. Chvíľu necháme stuhnúť / vďaka stužovaču som krájala asi po 10 minútach.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
20 days ago

vydarené...mňam...