![Ovsený koláčik Ovsený koláčik](https://eu.tastescdn.net/thumbor/QWTIdUxhCqlLfXwkemBL3ew6mRw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/V6ohXqDxQ_yhD-Byszts/be11ae4d3e40eb9425841391beb69dfa.jpeg)
Ovsený koláčik
Ingrediencie
Suroviny
- 3 veľké banány
- 120 g ovsených vločiek
- 50 g hrozienka
- 1 čajová lyžička škorica
- Štipka štipka soli
➡️ Plnka
- 100 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 50 g bieleho skyra
- 1 bal vanilkový cukor
- 300 ml mlieka
- proteínový puding v prášku
- 1 Lyžice želatínový stužovač
- podľa potreby xylitol na dosladenie pudingu
- lyofilizované jahody
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Umyté hrozienka na chvíľu namočíme do vody.
Banány vidličkou roztlačíme. Primiešame ostatné prísady,nakoniec pridáme hrozienka / nakrájala som na menšie kúsky, ale môžte kľudne pridať aj celé.
Na plech som dala pečiaci papier, potrela som troškou masla. Základ som dala do odopínacej formy bez dna / ľahšie sa mi potom tie základy vyberajú .
Formu som tiež potrela troškou masla. Z masy som dala aj na steny formy, asi do výšky 2cm.
Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Pečieme približne 15 - 20 minút.
Hotové necháme troška vychladnúť a vyberieme z formy.
Na plnku si uvaríme puding, osladíme podľa chuti. Uvarený občas premiešame, necháme troška vychladnúť.
Tvaroh zmiešame so skyrom a vanilkovým cukrom. Rozotrieme na základ. Posypeme lyofilizovanými jahodami .
Už nie horúci puding vymixujeme so želatínovým stužovačom. Dáme na tvaroh a jahody. Chvíľu necháme stuhnúť / vďaka stužovaču som krájala asi po 10 minútach.
Dobrú chuť 🙂.
vydarené...mňam...