Ovocné carpaccio s mätovo-kivovým coulis
- 30Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 2 ks broskyňa
- 3 ks kivi
- 1⁄2 ks ananás
- 1⁄2 ks melón
- 2 ks pomaranč
- granátové jablko
Mätovo-kivové coulis
- 100 ml voda
- 1 pl mätový sirup
- 50 ml med
- 2 ks kivi
- mätové lístky
Postup
Coulis: do mixéra nalejeme vodu, sirup a med. Zmes mixujeme asi 5 minút. Následne do nej pridáme lístky mäty a rozpolené kivi. Mixujeme dovtedy, kým nie je mäta a kivi nasekaná na drobné kúsky (asi 1 minútu).
Ovocie umyjeme a očistíme. Ak je to potrebné, odstránime z neho semienka. Ovocie nakrájame na tenké, približne 4 mm hrubé plátky, ktoré aranžujeme na tanier.
Nakoniec carpaccio posypeme semienkami granátového jablka a pokropíme ho pripraveným coulis.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Ovocné carpaccio s mätovo-kivovým coulis
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zOPM3UTd33G8sTgh3HXG/face9d85dfdfc0d8cf1e790b488f61f5.jpeg)
Coulis: do mixéra nalejeme vodu, sirup a med. Zmes mixujeme asi 5 minút. Následne do nej pridáme lístky mäty a rozpolené kivi. Mixujeme dovtedy, kým nie je mäta a kivi nasekaná na drobné kúsky (asi 1 minútu).
Ovocie umyjeme a očistíme. Ak je to potrebné, odstránime z neho semienka. Ovocie nakrájame na tenké, približne 4 mm hrubé plátky, ktoré aranžujeme na tanier.
Nakoniec carpaccio posypeme semienkami granátového jablka a pokropíme ho pripraveným coulis.