Ovocné carpaccio s mätovo-kivovým coulis

REKLAMA
  • 30Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • pc broskyňa
  • pc kivi
  • 0.5 pc ananás
  • 0.5 pc melón
  • pc pomaranč
  • granátové jablko

Mätovo-kivové coulis

  • 100 ml voda
  • tbl mätový sirup
  • 50 ml med
  • pc kivi
  • mätové lístky
REKLAMA

Postup

1. Krok

Coulis: do mixéra nalejeme vodu, sirup a med. Zmes mixujeme asi 5 minút. Následne do nej pridáme lístky mäty a rozpolené kivi. Mixujeme dovtedy, kým nie je mäta a kivi nasekaná na drobné kúsky (asi 1 minútu).

2. Krok

Ovocie umyjeme a očistíme. Ak je to potrebné, odstránime z neho semienka. Ovocie nakrájame na tenké, približne 4 mm hrubé plátky, ktoré aranžujeme na tanier.

3. Krok

Nakoniec carpaccio posypeme semienkami granátového jablka a pokropíme ho pripraveným coulis.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu