![Orechová torta Orechová torta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rwdqDDyfZ9Vt6vOLh9NbMQXbTMU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/osCOzsFjts9hLbVfBlTP/e6c81287eeac837a95bf6be47151b9.jpeg)
Zdroj: pixabay
Orechová torta
Klasická orechová torta pre milovníkov orechov.
Ingrediencie
Piškotové cesto
- 6 ks vajcia
- 120 g cukor práškový
- 120 g polohrubá múka
- 50 g mleté orechy
- 6 g kypriaci prášok
Orechový krém
- 400 ml mlieko
- 60 g Zlatý klas (prášok)
- 150 g cukor práškový
- 200 g Hera
- 2 bal. cukor vanilkový
- 200 g mleté orechy
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si predhrejeme trúbu na 180 stupňov.
V miske si vyšľaháme vaječné žĺtky spolu s trištvrtinou práškového cukru. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do snehu pridáme zvyšok práškového cukru.
K vyšľahaným žĺtkom pridáme múku, prášok do pečiva a zašľaháme. Na záver pridáme orechy a jemne zamiešame sneh. Korpus dáme piecť do tortovej formy asi na 40 minút.
Zatiaľ ako sa korpus pečie pripravíme plnku. Podľa návodu spravíme z mlieka, cukru a zlatého klasu hustý puding.
K vychladnutému pudingu zašľaháme zmes, ktorú sme si pripravili z hery a cukru aj vanilkového. Šľaháme postupne aby sa nám krém nezrazil. Na záver už len pridáme mleté orechy.
Piškótový korpus si rozrežeme na rovnaké časti a natrieme plnkou. Dozdobiť môžeme podľa fantázie. Tortu necháme stuhnúť.