:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TMJq92itcElau5mONkKm/01a6e0e56c1ec30e83e9d9a845b9a4.jpeg)
Najlepšie zeleninové karbonátky
Tieto zeleninové karbonátky z cíceru sú skutočnou lahôdkou! Sú také chutné a sýte, že z dvoch plechovičiek nakŕmite celú famíliu. A viete čo? Recept je jednoduchý ako facka, zvládne ho aj začiatočník.
Ingrediencie
- 480 g vareného cíceru
- 3 pl cícerovej vody
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku velke
- 280 g čerstvý špenát
- 190 g strúhanky
- 1 pl sušených byliniek
- 1 čl chilli vločiek
Najnovšie letáky
Postup
Cícer sceďte, odložte 3 lyžice cícerovej vody a cícer rozmixujte na hladkú zmes.
Cibuľu nakrájajte a opražte na panvici s olejom približne 3 minúty.
Cesnak nasekajte a pridajte k cibuľke, varte ďalšie 2 minúty.
Pridajte čerstvý špenát na panvicu a varte, kým zvädne.
Všetko pridajte k rozmixovanému cíceru a pridajte strúhanku, sušené bylinky, chilli vločky a soľ.
Zmes dobre premiešajte a nechajte v chladničke aspoň 10 minút.
Z vychladnutej zmesi vytvarujte placky o hmotnosti približne 60 g.
Plech postriekajte olejom a placky položte na plech, jemne ich postriekajte olejom aj z vrchu.
Pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 15 minút, kým sú placky zlatisté a chrumkavé.
Podávajte cícerové karbonátky so salsou alebo obľúbenou omáčkou.