REKLAMA

Najlepšie džatky

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

REKLAMA
Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Recept nájdeš v tomto článku

Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 hrnčeky múka Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 1 veľkú cibuľu Pridané do
  • slaninu Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4240 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov