REKLAMA

Najlepšie džatky

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

REKLAMA
Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Recept nájdeš v tomto článku

Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 hrnčeky múka Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 1 veľkú cibuľu Pridané do
  • slaninu Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4970 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4221 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4686 receptov

Pre diabetikov

633 receptov