REKLAMA

Najlepšie džatky

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 hrnčeky múka Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 1 veľkú cibuľu Pridané do
  • slaninu Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov