Najlepšie džatky

35 min
REKLAMA

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

35 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 čajová lyžička soli Pridané do
  • 2 hrnčeky múky Pridané do
  • 3 pl masla Pridané do
  • 1 veľkú cibuľu Pridané do
  • slaninu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov