Najlepšie džatky

REKLAMA

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 čajová lyžička soli Pridané do
  • 2 hrnčeky múky Pridané do
  • 3 pl masla Pridané do
  • 1 veľkú cibuľu Pridané do
  • slaninu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Najlepšie džatky

Vynikajúce jednoduché džatky. Ide o typické Slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná!

35
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody (treba použiť veľký hrniec)

2. Krok

Medzitým si opražíme na veľkej panvici nadrobno nakrájanú cibuľu s tromi lyžicami masla – opekáme 5 minút na strednom plameni

3. Krok

Potom pridáme nakrájanú slaninu a spražíme spolu s cibuľkou

4. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme ich a nasypeme priamo do hrnca 2 hrnčeky múky

5. Krok

Necháme múku trochu nasiaknuť vodou a prebytočnú vodu z hrnca scedíme

6. Krok

Zemiaky s mokrou múkou priamo v hrnci popučíme na hladkú zmes

7. Krok

Za pomoci dvoch lyžíc formujeme malé guličky (džatky) z cesta, ktoré hodíme rovno na panvicu s opraženou slaninou

8. Krok

Džatky vyváľame z každej strany vo výpeku a premiestnime do misy

9. Krok

Podávame samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany

Ingrediencie
5
väčších zemiakov
1 čajová lyžička
soli
2 hrnčeky
múky
3 pl
masla
1
veľkú cibuľu
slaninu