REKLAMA

Najlepšia panna cotta v pohári

Vyskúšajte aj vy tieto chutné panna cotta poháriky, ktoré sú vhodné na každú oslavu.

REKLAMA
Ovocné poháre, ako ich máme najradšej: Tieto maškrty urobia okamžitú radosť

Recept nájdeš v tomto článku

Ovocné poháre, ako ich máme najradšej: Tieto maškrty urobia okamžitú radosť

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 600 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 1 čl vanilkový struk Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 33 g želatínového stužovača Pridané do
  • 150 ml bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho) Pridané do
  • 66 ml voda Pridané do

Na redukciu z granátového jablka potrebujeme

  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 300 ml džúsu z granátového jablka Pridané do

Na ríbezľovú omáčku potrebujeme

  • 200 g mrazených alebo čerstvých ríbezlí Pridané do
  • šťavu z polovice citróna Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Do hrnca dáme mlieko, zrnká vanilkového lusku alebo vanilkový extrakt a cukor (klasicky tam ide 125g, kto má rád menej sladké, stačí 100 g). Pomaličky zohrievame až do bodu, kedy začne mlieko mierne bublať.

2. Krok

Keď už vidíme, že sa začínajú tvoriť na mlieku bublinky, odstavíme a v druhej miske si metličkou vymiešame vodu so želatínovým stužovačom. Keď začne hustnúť, hneď ho pridáme do teplého mlieka a metličkou miešame, až kým sa úplne nerozpustí.

3. Krok

Mlieko necháme úplne vychladnúť. Ak sme použili vanilkový lusk, mlieko aj precedíme cez jemné sitko. Do studeného mlieka metličkou primiešame biely jogurt. Zmes vylejeme do pohárov a odložíme do chladničky. Keď chceme vytvoriť ležatý vzor, poháre vložíme bokom do formy na muffiny, a až následne plníme mliekom.

4. Krok

Panna cottu necháme v chladničke cez noc zatuhnúť.

5. Krok

Na prípravu redukcie z granátového jablka si vysypeme cukor do panvice a zalejeme ho džúsom z granátového jablka. Redukujeme až kým sa vytvorí hustejšia redukcia. Prelejeme ju do čistého pohára a odložíme do chladničky.

6. Krok

Na ríbezľovú omáčku vložíme do hrnca mrazené alebo čerstvé ríbezle, pridáme citrónovú šťavu, cukor a trochu vody. Varíme, kým sa nám nespraví ríbezľová omáčka a ríbezle budú domäkka uvarené.

7. Krok

Tesne pred servírovaním prelejeme pripravené ovocné omáčky cez panna cottu a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1408 receptov

Obed

4480 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1302 receptov

Mascarpone

327 receptov