Najlepšia panna cotta v pohári

REKLAMA

Vyskúšajte aj vy tieto chutné panna cotta poháriky, ktoré sú vhodné na každú oslavu.

  • 20Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 600 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 1 čl vanilkový lusk Pridané do
  • 100 g kryštálového cukru Pridané do
  • 33 g želatínového stužovača Pridané do
  • 150 ml bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho) Pridané do
  • 66 ml voda Pridané do

Na redukciu z granátového jablka potrebujeme

  • 2 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 300 ml džúsu z granátového jablka Pridané do

Na ríbezľovú omáčku potrebujeme

  • 200 g mrazených alebo čerstvých ríbezlí Pridané do
  • šťavu z polovice citróna Pridané do
  • 3 pl kryštálového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hrnca dáme mlieko, zrnká vanilkového lusku alebo vanilkový extrakt a cukor (klasicky tam ide 125g, kto má rád menej sladké, stačí 100 g). Pomaličky zohrievame až do bodu, kedy začne mlieko mierne bublať.

2. Krok

Keď už vidíme, že sa začínajú tvoriť na mlieku bublinky, odstavíme a v druhej miske si metličkou vymiešame vodu so želatínovým stužovačom. Keď začne hustnúť, hneď ho pridáme do teplého mlieka a metličkou miešame, až kým sa úplne nerozpustí.

3. Krok

Mlieko necháme úplne vychladnúť. Ak sme použili vanilkový lusk, mlieko aj precedíme cez jemné sitko. Do studeného mlieka metličkou primiešame biely jogurt. Zmes vylejeme do pohárov a odložíme do chladničky. Keď chceme vytvoriť ležatý vzor, poháre vložíme bokom do formy na muffiny, a až následne plníme mliekom.

4. Krok

Panna cottu necháme v chladničke cez noc zatuhnúť.

5. Krok

Na prípravu redukcie z granátového jablka si vysypeme cukor do panvice a zalejeme ho džúsom z granátového jablka. Redukujeme až kým sa vytvorí hustejšia redukcia. Prelejeme ju do čistého pohára a odložíme do chladničky.

6. Krok

Na ríbezľovú omáčku vložíme do hrnca mrazené alebo čerstvé ríbezle, pridáme citrónovú šťavu, cukor a trochu vody. Varíme, kým sa nám nespraví ríbezľová omáčka a ríbezle budú domäkka uvarené.

7. Krok

Tesne pred servírovaním prelejeme pripravené ovocné omáčky cez panna cottu a podávame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Tiramisu s višňami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu s višňami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládový Mug cake
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15

Čokoládový Mug cake

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Krtkove tortičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Krtkove tortičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Nepečená roláda s malinami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Nepečená roláda s malinami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Tiramisu s višňami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu s višňami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládový Mug cake
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15

Čokoládový Mug cake

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Krtkove tortičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Krtkove tortičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Nepečená roláda s malinami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Nepečená roláda s malinami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Najlepšia panna cotta v pohári

Vyskúšajte aj vy tieto chutné panna cotta poháriky, ktoré sú vhodné na každú oslavu.

20
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do hrnca dáme mlieko, zrnká vanilkového lusku alebo vanilkový extrakt a cukor (klasicky tam ide 125g, kto má rád menej sladké, stačí 100 g). Pomaličky zohrievame až do bodu, kedy začne mlieko mierne bublať.

2. Krok

Keď už vidíme, že sa začínajú tvoriť na mlieku bublinky, odstavíme a v druhej miske si metličkou vymiešame vodu so želatínovým stužovačom. Keď začne hustnúť, hneď ho pridáme do teplého mlieka a metličkou miešame, až kým sa úplne nerozpustí.

3. Krok

Mlieko necháme úplne vychladnúť. Ak sme použili vanilkový lusk, mlieko aj precedíme cez jemné sitko. Do studeného mlieka metličkou primiešame biely jogurt. Zmes vylejeme do pohárov a odložíme do chladničky. Keď chceme vytvoriť ležatý vzor, poháre vložíme bokom do formy na muffiny, a až následne plníme mliekom.

4. Krok

Panna cottu necháme v chladničke cez noc zatuhnúť.

5. Krok

Na prípravu redukcie z granátového jablka si vysypeme cukor do panvice a zalejeme ho džúsom z granátového jablka. Redukujeme až kým sa vytvorí hustejšia redukcia. Prelejeme ju do čistého pohára a odložíme do chladničky.

6. Krok

Na ríbezľovú omáčku vložíme do hrnca mrazené alebo čerstvé ríbezle, pridáme citrónovú šťavu, cukor a trochu vody. Varíme, kým sa nám nespraví ríbezľová omáčka a ríbezle budú domäkka uvarené.

7. Krok

Tesne pred servírovaním prelejeme pripravené ovocné omáčky cez panna cottu a podávame.

Ingrediencie
Suroviny
600 ml
plnotučného mlieka
1 čl
vanilkový lusk
100 g
kryštálového cukru
33 g
želatínového stužovača
150 ml
bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
66 ml
voda
Na redukciu z granátového jablka potrebujeme
2 pl
kryštálového cukru
300 ml
džúsu z granátového jablka
Na ríbezľovú omáčku potrebujeme
200 g
mrazených alebo čerstvých ríbezlí
šťavu z polovice citróna
3 pl
kryštálového cukru