Najlepsia ovocná torta s mascarpone
Jednoduchá ovocná torta s mascarpone
- 60Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
KORPUS
- 40 g horká čokoláda
- 40 g mliečna čokoláda
- 47 g maslo
- 150 g cukor kryštálový
- 120 g hladká múka
- 33 g kakao
- 1 kypriaci prášok
- 4 ks vajec
MALINOVÝ KRÉM
- 200 g mascarpone
- 40 g cukor kryštálový
- 40 ml smotana na šľahanie
- vanilkový lusk
- 300 g mango
- 1⁄2 šťava z citrónu
ZDOBENIE
- maliny alebo iné ovocie či viac druhov
Postup
Trúbu si rozohrejeme na 180 °C. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokolády s maslom. V ďalšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, prodáme kypriaci prášok a kakao.
Zmiešame zmes z vajíčok a zmes z rozpustenej čokolády. Postupne pridávame suché suroviny. Všetko poriadne premiešame.
Hotové cesto rozdelíme do troch malých okrúhlych foriem (priemer 10cm), vymazaných maslom. Pečieme na 180 °C cca 20 minut. Skontrolujeme špajdľou, po vytiahnutí musí byť suchá.
Krém si pripravíme rozvarom z cukru, nakrájaného manga, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Lusk dáme na polovicu a vyškriabeme semienka, ktoré dáme do rozvaru. Necháme vychladnúť.
Mascarpone zmiešame so smotanou vo väčšej miske a spojíme s vychladnutým mangovým rozvarom. Poriadne premiešame aby sa zmes spojila.
Všetky tri korpusy trošku orežeme aby boli rovnaké. Vrstvíme na seba korpus, krém, ovocie. Na vrch ozdobíme zvyšným ovocím, orieškami alebo hocičím čo máte radi. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Najlepsia ovocná torta s mascarpone
Jednoduchá ovocná torta s mascarpone
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/E1UPB0xcizHSYfaAC_Nv/451a7d934085a8a9affe3848391c6a.jpeg)
Trúbu si rozohrejeme na 180 °C. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokolády s maslom. V ďalšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, prodáme kypriaci prášok a kakao.
Zmiešame zmes z vajíčok a zmes z rozpustenej čokolády. Postupne pridávame suché suroviny. Všetko poriadne premiešame.
Hotové cesto rozdelíme do troch malých okrúhlych foriem (priemer 10cm), vymazaných maslom. Pečieme na 180 °C cca 20 minut. Skontrolujeme špajdľou, po vytiahnutí musí byť suchá.
Krém si pripravíme rozvarom z cukru, nakrájaného manga, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Lusk dáme na polovicu a vyškriabeme semienka, ktoré dáme do rozvaru. Necháme vychladnúť.
Mascarpone zmiešame so smotanou vo väčšej miske a spojíme s vychladnutým mangovým rozvarom. Poriadne premiešame aby sa zmes spojila.
Všetky tri korpusy trošku orežeme aby boli rovnaké. Vrstvíme na seba korpus, krém, ovocie. Na vrch ozdobíme zvyšným ovocím, orieškami alebo hocičím čo máte radi. Dobrú chuť