REKLAMA
   
Zdroj: Pixabay
Najlepšia bublanina od babičky
Recept na klasickú letnú bublaninu z čerstvých čerešní.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 8 ks vajce
 - 300 g polohrubá múka
 - 150 g práškový cukor
 - 150 ml olej
 - 150 ml vlažná voda
 - 2 hrste vykôstkované čerešne
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Do misy si dáme vajcia a pridáme k nim cukor spolu s vlažnou vodou. Začneme šľahať mixérom do peny.
2. Krok 
  Keď máme zmes napenenú pridáme postupne zvyšné suroviny. Múku, olej, vanilínový cukor, prášok do pečiva.
3. Krok 
  Plech na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, na ktoré poukladáme vykôstkované čerešne. Koláčik pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.